Au îmbolnăvit sute de oameni, dar au scăpat cu închisoare cu suspendare

În cursul zilei de miercuri, 27 iunie, Judecătoria Carei s-a pronunțat în cazul celor trei inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și falsificare de alimente și alte produse. În dosar au fost inculpați administratorul (Ștefan Pop), medicul veterinar (Ștefan Gavril Bekes) și măcelarul (Norbert Czier) de la SC Agrofieni Foieni SA.

Potrivit sentinței pronunțate, instanța condamnă pe inculpatul Ștefan Pop la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Totodată, condamnă pe inculpatul Ștefan Gavril Bekes la 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare și pe inculpatul Norbert Czier la 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare.

De asemenea, SC Agrofieni Foieni SA va avea de plătit suma de 10.000 lei reprezentând contravaloarea amenzii penale și nu i se permite să participe la proceduri de achiziţii publice pe o perioadă de 2 ani.

Cazul a făcut mare vâlvă în vara lui 2008 când sute de persoane au ajuns la spital prezentând simptome specifice infestării cu trichinella.

Ștefan Pop, Ștefan Gavril Bekes și Norbert Czier au fost trimiși în judecată de procurorii Pachetului de pe lângă Judecătoria Carei în cursul anului 2008. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că în data de 5 mai 2008, cei trei au introdus în consum prin cele două puncte de desfacere ale societății carne infestată cu trichinella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.