Azi s-a dat examenul de evaluare nationala la matematică

Astăzi, 27 iunie, s-a desfășurat ultima probă din cadrul examenului de evaluare națională a absolvenților de clasa a VIII-a. Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 29 iunie, până la ora 14.00. (click aici pentru subiecte)

Media aritmetică a două numere, calculul perimetrului unui romb, desenarea unei piramide patrulatere dar și rezolvarea unei probleme de geometrie în spațiu sunt doar câteva dintre subiectele propuse pentru examenul de astăzi. Așa cum era de așteptat, dacă exercițiile de aritmetică și algebră sunt considerate cât de cât accesibile, partea de geometrie a constituit o adevărată provocare pentru candidați mai ales că o parte dintre absolvenții de clasa a VIII-a se împacă mai greu cu această ramură a matematicii.

Pentru a afla rezultatele evaluării naționale elevii au de așteptat până vineri. În aceeași zi, în intervalul orar 14.00-18.00, candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot să depună contestații iar rezultatele finale (în urma soluționării contestațiilor) vor fi afișate luni, 2 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.