Activitatea la bazinul termal va continua pentru pensionarii sătmăreni

Astăzi, 27 iunie, la iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, a avut loc o nouă întâlnire pe tema funcţionării bazinului cu apă termală din incinta taberei şcolare din municipiul Satu Mare. La discuţii au participat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS), Alexandru Contraş, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Satu Mare, Mircea Marian, şi şefi de servicii din cadrul Instituţiei Prefectului.

Având în vedere solicitările formulate în mod repetat de reprezentanţii pensionarilor dar şi incapacitatea DJTS de a asigura resursele umane şi financiare pentru asigurarea funcţionării acelui bazin, prefectul Avram şi primarul Dorel Coica au propus câteva soluţii temporare astfel încât să nu se întrerupă accesul persoanelor vârstnice la bazin. Potrivit directorului de Cancelarie al Instituţiei Prefectului, Sorin Martin-Vereş printre soluţiile propuse de către prefectul judeţului şi primarul municipiului Satu Mare se regăsesc cele cu privire la asigurarea pazei în zona de agrement având în vedere că DJTS nu are personal suficient pentru acest lucru. „Astfel, s-a convenit ca din când în când angajaţi ai Poliţiei Locale să mai patruleze şi în acea zonă. Alte probleme se referă la plata facturii apei reci dar şi la condiţiile de acces a pensionarilor. S-a stabilit ca persoanele vârstnice să aibă acces doar pe baza unui talon de pensie”.

Preşedintele CJPV a agreat soluţiile propuse şi a anunţat implicarea în tot ceea ce înseamnă accesul şi utilizarea bazinului de către persoanele care nu au posibilităţi financiare pentru a merge în alte zone de agrement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.