Care este de fapt situația la Carei?

După ce din lipsă de cvorum şedinţa de constituire a noului Consiliu Local din Carei a fost declarată nestatutară, aleşii locali sunt convocaţi pentru ziua de mâine (miercuri), 27 iunie. Cu toate că circulă mai multe zvonuri cu privire motivul pentru care cei opt consieri ai USL Carei au absentat sâmbătă, 23 iunie, printre care şi cea care îi suspectează de boicotarea şedinţei de constituire, copreşedintele USL Carei, Ilie Ciuta susţine că totul are o explicaţie cât se poate de simplă.

Mai mult decât atât, Ciuita consideră că anumirte zvonuri legate de absenţa consilierilor USL sunt de-a dreptul tendenţioase. „Să vă explic despre ce este vorba. Săptămâna trecută luni (18 iunie) am fost sunat de secretara Primăriei Carei şi m-a întrebat dacă avem vreu caz de incompatibilitate în rândul consilierilor USL noi aleşi. Am întrebat-o de ce o interesează iar ea mi-a răspuns că vineri (22 iunie) sau sâmbătă (23 iunie) va avea loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Carei. I-am spus că asta nu e bine deoarece patru dintre cei opt consilieri USL vor lipsi sâmbătă din localitate. Între timp varianta cu ziua de vineri a căzut deoarece atunci a avut loc constituirea noului Consiliu Judeţean. Miercuri după-amiază am avut o întâlnire cu primarul municipiului Carei şi i-am transmis că pentru noi ziua şi ora de constituire a consiliului nu ne convine deoarece o parte dintre consilieri nu vor putea fi prezenţi la şedinţă. Astfel am convenit împreună cu primarul nou ales ca şedinţa de constituire să aibă loc într-o altă zi. Apoi, joi ne-am trezit cu convocarea pentru ziua de sâmbătă. Între timp au apărut tot felul de zvonuri că noi am fi boicotat şedinţa. Nici vorbă de aşa ceva. Pur şi simplu jumătate dintre consilierii locali USL nu au putut fi prezenţi iar ceilalţi am zis că nu mergem la şedinţă fără ei”, a declarat Ilie Ciuta.

Întrebat dacă la şedinţa convocată pentru ziua de mâine consilierii aleşi pe lista USL vor participa la şedinţă, Ciuta spune un „da” categoric. „Noi nu am legat nicio clipă absenţa noastră de condiţionarea alegerii unui viceprimar USL. Desigur şi noi avem propunerea noastră pentru această funcţie dar zvonurile apărute sunt pure speculaţii mediatice”, a declarat copreşedintele USL Carei.

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Carei a fost convocată pentru ora 13.00.

Un Comentariu la "Care este de fapt situația la Carei?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.