Maraton de solidaritate pentru vârstnici

Peste 200 de sătmăreni s-au aşezat astăzi, 23 iunie, la startul celei de-a VI-a ediţii a maratonului de solidaritate pentru vârstnici, organizat de Caritas Satu Mare.

După înregistrarea participanţilor, directorul Caritas Satu Mare, Lochli Tunde a dat startul maratonului folosind o metodă clasică şi anume tragerea unui glonţ în plan vertical. Sătmărenii care doreau să parcurgă distanţa dintre Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Satu Mare şi până la pădurea Noroieni au avut de plătit suma de 8 lei pe persoană. Însă grupurile au beneficiat de taxe reduse şi anume 18 lei pentru 3 persoane şi 30 lei pentru 5 persoane. Participarea copiilor sub vârsta de 10 ani a fost gratuită.

Participanţii la maraton au pornit din faţa sediului Organizaţiei Caritas Satu Mare în jurul orei 09.00 iar sosirea a fost pe terasa din pădurea Noroieni unde participanţii au avut parte de jocuri, fotbal, escaladarea lăzilor de bere, pinata şi tombolă.

Potrivit organizatorilor suma strânsă în urma maratonului de solidaritate de astăzi este destinată celor peste 900 de vârstnici care beneficiază de serviciile oferite de centrele de îngrijire la domiciliu ale Organizaţiei Caritas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.