Absolvenţii de clasa a VIII-a se pregătesc de evaluarea naţională

Absolvenţii de calsa a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie la testările naţionale în perioada 18-20 iunie. Potrivit calendarului evaluării naţionale din acest an, pe 25 iunie elevii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română iar cei care au urmat cursuri într-o altă limbă decât cea română, vor susţine pe 26 iunie, evaluarea la limba şi literatura maternă.

Examenul la matematică va avea loc pe 27 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în data de 29 iunie. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună contestaţii în ziua afişării rezultatelor (29 iunie), în intervalul orar 14.00-18.00. Rezultatele finale la examenul de evaluare naţională vor fi afişate pe data de 2 iulie.

În funcţie de opţinile trecute pe fişele de înscriere dar şi de notele obţinute în urma evaluării, candidaţii vor fi repartizaţi computerizat la licee. Elevii vor putea afla liceul la care au fost repartizaţi pe data de 15 iulie, când listele vor fi afişate la şcolile generale de unde provin absolvenţii. A doua zi, în 16 iulie, listele vor putea fi consultate şi la liceele unde absolvenţii au fost repartizaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.