Zilele Urologiei Sătmărene, vineri şi sâmbătă la Filarmonica “Dinu Lipatti”


Cea-a de-a doua ediţie a Zilelor Urologiei Sătmărene va avea loc la Satu Mare vineri, 15, respectiv sâmbătă, 16 iunie. Evenimentul este organizat de filiala sătmăreană a Colegiului Medicilor din România, Asociaţia Urologică Sătmăreană şi de către medicii Cristian Rusu – şeful secţiei Urologie din cadrul Spitalului Judeţean, şi colegul său, medicul urolog Bogdan Fecike. În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 13 iunie, cei doi au vorbit despre Zilele Urologiei Sătmărene, cu menţiunea că se doreşte ca evenimentul să devină o tradiţie regională.

Pe parcursul celor două zile sunt prevăzute 4 sesiuni de prezentare a unor lucrări ştiinţifice axate pe diagnosticare şi tratarea cancerului uro-genital, chirurgia endoscopică urologică, laparoscopie şi chirurgia robotică, în prezent practicată cu succes la Cluj Napoca de echipa condusă de profesorul Ioan Coman.

Lucrările simpozionului Zilele Urologiei Sătmărene se vor desfăşura în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti” şi sunt aşteptaţi să participe cel puţin 50 de specialişti în domeniu atât din Satu Mare cât şi din alte judeţe, între care şi echipele de urologi de la Clinica de Oncologie şi Spitalul Militar din Cluj Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.