Reprezentanţii Comisiei Europene în control la depozitele de deşeuri din judeţul Satu Mare


Prefectul Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri, 13 iunie, cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Govor şi directorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, respectiv Gărzii de Mediu pe tema misiunii de verificare din partea Comisiei Europene privind situaţia gropilor de gunoi. În judeţul Satu Mare acţiunea va avea loc în perioada 18-22 iunie.

În data de 11 iunie, în România au sosit doi reprezentanți ai Comisiei Europene într-o misiune de verificare pe teren a respectării calendarului de sistare/încetare a activității sau conformare pentru depozitele de deșeuri prevăzute în HG nr.349/2005 privind depozitarea deșeurilor cu modificările și completările ulterioare, care transpune în legislația românească prevederile Directivei nr.1999/31/CEE.

La nivelul județului Satu Mare există depozite de deşeuri la Satu Mare, Carei, Negrești Oaș şi Tășnad. Verificările vor fi efectuate prin sondaj şi fără anunţarea prealabilă, iar la anumite depozite se va urmări dacă s-au făcut depozitări după data prevăzută pentru sistare/închidere, precum și fotografii care să prezinte starea actuală a depozitelor.

Reprezentanţii instituţiilor de mediu şi specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean l-au informat pe prefect în legătură cu stadiul aplicării directivelor europene privind depozitele de deşeuri, precum şi despre calendarul măsurilor ce vor fi realizate, astfel încât la nivelul judeţului Satu Mare să se respecte reglementările pe care România şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.