Nereguli la firmele de pompe funebre

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 12 iunie, rezultatele controalelor efectuate la câteva firme specializate pe prestarea serviciilor de pompe funebre care își desfășoară activitatea în: Satu Mare, Halmeu și Turulung.

În perioada 14 – 31 mai, comisarii CJPC au desfășurat verificări în cazul a șapte operatori economici care se ocupă cu comercializarea obiectelor funerare și prestarea serviciilor de pompe funebre.

Astfel, un operator economic din Satu Mare comercializează articole funerare în spații neautorizate conform prevederilor legale, punctul de lucru nefiind declarat la Registrul Comerțului și nu posedă certificat constatator și nici autorizație de funcționare de la autoritățile locale.

”Doi operatori economici din Halmeu și Turulung producători de sicrie, nu afișează în mod vizibil denumirea unității și programul de funcționare al acesteia, nu marchează produsele prin etichetare cu elemente de identificate și caracterizare a produselor referitoare la: denumire produs, producător și adresa lui, materialul din care este confecționat produsul, instrucțiuni de manipulare, depozitare și întreținere. Un alt operator economic, de această dată din Satu Mare, prestează servicii de transport mortuar fără indicarea tarifelor aferente pe diferite distanțe, intern și internațional și nu eliberează bon fiscal pentru serviciul prestat”, a declarat Breban.
Potrivit verificărilor efectuate de comisarii CJPC Satu Mare, doi operatori economici din Satu Mare execută la comandă monumente funerare fără a informa consumatorii în mod complet asupra materialelor utilizate, întreținerea monumentelor funerare și nu indică tarifele pentru serviciile prestate. ”Trei operatori economici din Satu Mare, Halmeu și Turulung execută la comandă coroane și jerbe de flori naturale și artificiale fără a indica denumirea produsului și prețul de vânzare”, a declarat șeful CJCP Satu Mare.

Pentru deficiențele constatate au fost aplicate patru amenzi contravenționale în cuantum total de 14.000 lei iar trei operatori economici au fost sancționați cu avertisment.


2 Comentarii la "Nereguli la firmele de pompe funebre"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.