Festivalul Internațional al Pălincii, la a III-a ediție

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional al Pălincii, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, va avea loc în perioada 15-17 iunie și se va desfășura în Grădina Romei. În aceeași perioadă și în aceeași locație va avea loc și cea de-a VIII-a ediția a Concursului județean de pălincă, organizat de Camera Agricolă Județeană.

Anunțul a fost făcut astăzi, 8 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de directorul și adjunctul Camerei Agricole Județene Satu Mare, Ștefan Fodor și Scholtz Bela.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 15 iunie, la ora 11.00, iar festivitatea de premiere sâmbătă, 16 iunie, de la ora 17.00, în cadrul unui festival organizat în Grădina Romei. Juriul va fi format din șapte membri și va fi prezidat de prof. univ. dr. ing. Nicolae Pomohaci din București.

Potrivit celor declarate de directorul executiv al instituției, Ștefan Fodor, concurenții sunt rugați să depună probele în cursul zilelor de luni, 11 respectiv marți, 12 iunie, în intervalul orar 08.00-16.00, la sediul Camerei Agricole Județene, strada 1 Decembrie 1918, nr. 13.

Participanții trebuie să menționeze pe eticheta probei depuse numele producătorului, numărul de telefon, localitatea de origine a pălincii și anul distilării. Taxa de participare este de 15 lei.

Potrivit organizatorilor câștigătorul ”Marelui Aur” va fi recompensat cu suma de 400 de lei, însă juriul va mai acorda și câte 200 de lei pentru câștigătorii a zece medalii de aur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.