18 medici susţin candidatura lui Csehi Arpad


18 medici sătmăreni şi-au exprimat susţinerea pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Árpád Szabolcs, la un nou mandat în fruntea judeţului Satu Mare. Aceştia au semnat o scrisoare deschisă în care sunt amintite câteva din motivele pentru care au ales să-l susţină. Redăm în continuare scrisoarea deschisă semnată de: dr. Kiss Ladislau, medic primar cardiolog, dr. Barna Jozsef, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Moldovan Adriana, medic primar-medicină de urgenţă, dr. Bagosi Pal, medic primar oftalmologie, prof. dr. Galajda Zoltan, medic chirurg cardiovascular, dr. Meszaros Balint, medic specialist laborator, dr. Barabasi Alexandru, medic primar chirurg, dr. Csutak Stefan, medic specialist pediatrie, dr. Barcza Daniel, medic specialist chirurg, dr. Matiz Vasile, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Szilagyi Iosif, medic primar interne, dr. Tallian Cristian, medic primar psihiatrie pediatrică, dr. Kruzlics Cristian, medic primar laborator clinic, dr. Tămaş Gh. Marian, medic primar medicină de urgenţă, dr. Pop Raul Alexandru, medic medicină generală, dr. Cristian Bogdan Rusu, medic primar urolog, dr. Roatiş Marius, medic primar chirurgie plastică, dr. Marian Zota, medic specialist gastroenterologie, dr. Bartha Dezideriu, medic primar ortopedie.

Scrisoare deschisă

“De-a lungul anilor, Sănătatea a fost unul dintre domeniile cele mai vulnerabile ale sistemului social din România. Dotarea învechită, spitalele ajunse în ruină, salariile de mizerie ale cadrelor medicale, au conturat tabloul unui adevărat faliment al sistemului de sănătate.

Din fericire pentru noi sătmărenii, toate acestea sunt astăzi, doar o tristă şi urâtă amintire.

Vrem să reamintim pe această cale că primul Consiliu Judeţean din ţară care a preluat spitalele a fost cel din Satu Mare şi considerăm că acest demers a fost unul dintre cele mai faste momente pentru Sănătatea din Satu Mare.
Fără îndoială, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád Szabolcs, este omul care a luptat cel mai mult pentru scoaterea din mizerie a spitalelor noastre. Următorul pas a fost modernizarea şi ridicarea la standarde occidentale a sistemului de asistenţă sanitară, a dotărilor medicale de ultimă generaţie.

Dacă până nu demult, judeţul nostru se situa la coada unui nedorit clasament al morbidităţii, astăzi, graţie investiţiilor masive făcute în spitalele noastre, putem afirma că sistemul sanitar sătmărean va deveni în scurtă vreme, unul dintre cele mai performante.

A fost un efort uriaş pe care Consiliul Judeţean, în special preşedintele acestuia, domnul Csehi Árpád Szabolcs, a înţeles necesitatea şi urgenţa schimbării stării de lucruri din Sănătate, implicându-se direct şi eficient în toate aceste transformări.

A pune Sănătatea în prim planul preocupărilor este nu doar o chestiune de viziune politică, ci o dovadă elocventă a grijii reale pentru sănătatea sătmărenilor.

Îl susţinem pe domnul Csehi Árpád Szabolcs pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean, nu dintr-un calcul politic oarecare, ci din convingerea că el este omul cel mai potrivit să continue cu succes o operă atât de importantă, cum este cea legată de îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei judeţului.

Şi dacă un om politic luptă cu atâta ardoare pentru binele semenilor săi, noi credem că acesta merită să se bucure de întreaga noastră recunoştinţă şi susţinere.

Îi îndemnăm deci, pe toţi cei care lucrează în sistemul de sănătate dar şi pe beneficiarii condiţiilor excepţionale create în ultimii ani, să acorde votul lor, celui care şi-a dovedit până acum priceperea şi sârguinţa în a edifica un sistem medical la cele mai înalte standarde şi acesta este domnul Csehi Árpád Szabolcs”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.