Dorel Coica îi adresează 13 întrebări primarului Iuliu Ilyes


Candidatul USL la funcția de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica i-a adresat astăzi, 7 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, un număr de 13 întrebări actualului edil al orașului, reședință de județ, Iuliu Ilyes. ”Aștept ca domnul primar să răspundă în mod oficial la aceste întrebări pentru că sătmărenii trebuie să știe ce se întâmplă în orașul lor”, a declarat dr. Coica.

1) De ce în opt ani nu a construit nici măcar o singură locuinţă în municipiul Satu Mare?
2) De ce a cheltuit 15 milioane de euro pe panseluţe, pe stropitul străzilor după ploaie şi pe deszăpeziri fără zăpadă, în condiţiile în care cu aceşti bani se puteau face mii de locuinţe?
3) De ce astăzi, în 2012, după două mandate de primar, în Satu Mare sunt încă străzi de pământ, fără canalizare, deşi există fonduri europene disponibile pentru această destinaţie?
4) De ce nu i-a apărat pe bugetarii sătmăreni când colegii săi din UDMR, împreună cu Emil Boc şi Elena Udrea, le-au tăiat salariile?
5) De ce nu i-a apărat pe pensionarii sătmăreni, când colegii săi din UDMR, împreună cu Emil Boc şi Elena Udrea, le-au luat abuziv bani din pensii?
6) De ce acţionează ca un angajat al firmei de salubritate şi refuză încasarea taxelor şi impozitelor de la cetăţenii care nu sunt la zi cu plata facturilor către firma de salubritate?
7) De ce dl. Ilyes a creat nişte discrepanţe uriaşe din punct de vedere al veniturilor salariale avand pe rol multe procese privind salariaţii primăriei?
8) De ce a încheiat acte adiţionale cu firma de salubritate, care au fost respinse de consiliul local ?
9) Poate justifica sumele achitate de primărie pentru măturarea străzilor pe fiecare metru pătrat (nu îi este frică de verificarea acestor plăţi-execuţia măturării) ?
10) De ce Primăria Satu Mare nu a accesat fonduri europene pentru ştrand (dl.Ilyes a afirmat că nu există) mergeţi la Oradea unde se execută o asemenea investiţie cu fonduri europene ?
11) Cum justificaţi situaţia principalelor artere ale oraşului: Lucian Blaga, Botizului, Careiului care sunt într-o stare avansată de degradare ?
12) Cum justifică cele 3,8 milioane de euro irosite în Pasajul Corneliu Coposu care astăzi arată într-o stare deplorabilă ?
13) Cum justifică alocarea a 200.000 de euro, fără licitaţie şi fără concurs, pentru decârtiţarea malului Someşului?

Un Comentariu la "Dorel Coica îi adresează 13 întrebări primarului Iuliu Ilyes"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.