Csehi Arpad şi Iuliu Ilyes: Vom continua împreună!


La final de mandat şi cu doar un pas înainte de alegerile locale din 10 iunie a.c., Csehi Arpad – preşedintele Consiliului Judeţean şi Iuliu Ilyes – primarul municipiului Satu Mare, au organizat joi, 7 iunie, o conferinţă de presă comună. Deşi neconvenţional pentru o întâlnire cu ziariştii, locul de desfăşurare a conferinţei de presă, amfiteatrul din pasajul „Corneliu Coposu”, a simbolizat deschiderea de până acum şi cea viitoare către toţi sătmărenii.

În calitate de candidat din partea UDMR pentru un nou mandat la preşedenţia Consiliului Judeţean, Csehi Arpad a subliniat faptul că formaţiunea politică din care face parte a derulat o campanie electorală pozitivă, bazată pe fapte, nu pe vorbe, pentru municipiul şi judeţul Satu Mare. „Cu toate acestea, şi deşi nu s-au înregistrat incidente majore, unii au făcut o campanie distructivă, iar un exemplu în acest sens sunt semnalele potrivit cărora în unele localităţi eliberarea reţetelor medicale a fost condiţionată de posibila apartenenţă politică. Să nu uităm, totuşi, că există viaţă şi după campania electorală, respectiv scrutinul din 10 iunie, deci va trebui să trăim în continuare împreună pentru a construi judeţul. În acest mandat Satu Mare a fost vizitat de diverşi oaspeţi străini care au făcut promisiuni privind aportul lor la dezvoltarea judeţului, de aceea, începând cu noul nostru mandat, atât eu cât şi primarul Iuliu Ilyes vom cere acestora să pună în aplicare promisiunile făcute, pentru că vom continua împreună!” – a declarat Csehi Arpad.

Iuliu Ilyes, vorbind şi în calitate de candiat la Primăria municipiului Satu Mare din partea UDMR, a subliniat la rândul său atitudinea civilizată adoptată de candidaţii UDMR în perioada campaniei electorale, precum şi faptul că în tot acest interval sătmărenilor le-au fost prezentate proiecte şi realizări concrete. „Din păcate, atitudinea noastră de bun simţ nu a fost onorată de alţii, astfel că în ultimele zile au fost formulate inclusiv atacuri şi minciuni referitoare la familiile şi copiii noştri. Sătmărenii trebuie să ştie că o minciună lansată împotriva cuiva se întoarce împotriva întregii comunităţi. Noi nu am răspuns şi nu vom răspunde nici în ultima zi a campaniei la aceste provocări şi suntem convinşi că cetăţenii vor aprecia aceste lucruri” – a declarat Iuliu Ilyes.

Pe de altă parte, ca urmare a celor afirmate la adresa sa de unii dintre contracandidaţi, Iuliu Ilyes a prezentat o declaraţie oficială. Redăm integral textul acesteia:
„Subsemnatul Iuliu Ilyes, primarul municipiului Satu Mare, candidat pentru un nou mandat, prin prezenta declar că toate bunurile, altele decât cele cuprinse în declaraţiile mele de avere, şi anume – bunuri imobile reprezentând terenuri ori clădiri având destinaţii de locuinţe sau fabrici, precum şi bunuri mobile, reprezentând, spre exemplu, autoturisme, iahturi, bijuterii, colecţii de artă, conturi bancare, acţiuni la diverse societăţi comerciale, într-un cuvânt orice AVERI ar putea fi identificate de vreun contracandidat sau orice altă persoană interesată, ca fiind ale mele, în nume personal sau prin interpuşi, acum sau în următorii patru ani, le voi dona, în condiţiile legii, municipiului Satu Mare. Pentru că îmi iubesc oraşul!”

4 Comentarii la "Csehi Arpad şi Iuliu Ilyes: Vom continua împreună!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.