Secretarul de stat Stelian Fedorca îi sprijină pe Dorel Coica și Adrian Ștef la locale

Referindu-se la cei doi candidați ai USL pentru funcțiile de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica și cea de președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca a declarat că ”am venit să-mi sprijin colegii, pe dr. Dorel Coica și Adrian Ștef, în alegerile locale și sunt convins că împreună vom putea duce la bun sfârșit proiectele începute în 2007-2008”.

Fedorca și-a declarat sprijinul față de cei doi candidați în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 6 iunie, la sediul PNL Satu Mare. La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți și cei doi candidați, dr. Dorel Coica și Adrian Ștef dar și deputatul liberal de Satu Mare, Viorel Buda.

În cadrul vizitei la Satu Mare secretarul de stat a avut întâlniri și cu directorii de școli ”luând astfel pulsul” procesului de descentralizare a învățământului preuniversitar din județ. Potrivit celor spuse de Fedorca ”timp de trei ani de zile județul Satu Mare a făcut parte, alături de alte 7 județe din țară din cadrul unui proiect pilot de descentralizare a învățământului preuniversitar. În urma întâlnirii pe care l-am avut cu directorii de școli am constatat că la Satu Mare proiectul merge destul de bine”.

Adrian Ștef, făcând referire la școli și la învățământul sătmărean a declarat că ”învățământul a trecut printr-o perioadă extrem de grea în care, dacă nu aveai o culoare politică potrivită nu primeai bani. Acest lucru trebuie schimbat deoarece trebuie să primeze calitatea, competența și profesionalismul. Trebuie să redăm demnitatea cadrului didactic care a fost mult știrbită în ultimii ani. Vreau să vă anunț și pe această cale că în mine cadrele didactice din Satu Mare vor avea un partener deoarece și eu sunt profesor, sunt sătmărean și de luni, cu voia sătmărenilor voi fi președintele Consiliului Județean Satu Mare”.

Stelian Fedorca a mai precizat că multe dintre investițiile la școli au fost oprite în 2008 ”și Guvernul de atunci nu a alocat bani nici măcar pentru conservarea acelor lucrări”.

În opinia candidatului la funcția de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica ”învățământul și sănătatea sunt cele două domenii prioritare care au fost marginalizate și de-a dreptul bagatelizate. Trebuie să aducem aceste două ramuri acolo unde le este locul, după părerea mea la cea de regină. Însă pentru acest lucru avem nevoie de voturile dumneavoastră dragi sătmăreni. Este păcat să vă risipiți votul pe niște partidulețe de 1-2%. Vă îndemn ca duminică să mergeți la vot și să-i votați pe Dorel Coica la Primăria municipiului Satu Mare și pe Adrian Ștef pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”.

Un Comentariu la "Secretarul de stat Stelian Fedorca îi sprijină pe Dorel Coica și Adrian Ștef la locale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.