Oaspeţi eleveţieni în vizită la prefectul Eugeniu Avram


Miercuri, 6 iunie, prefectul Eugeniu Avram a primit o delegaţie elveţiană alcătuită din secretarul Ambasadei Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti – Marc Christian Bruchez şi consulul onorific al Elveţiei pentru zona de vest a României – Peter Bayard. La discuţii au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, şi directorul Fundaţiei Sătmărene Transilvania de Nord de Cooperare Internaţională, Iosif Holczli.

Oaspeţii elveţieni, aflaţi la Satu Mare pentru lansarea unui proiect dedicat copiilor străzii, au ţinut să aibă o discuţie cu autorităţile locale, cu atât mai mult cu cât secretarul ambasadei, care este şi adjunct al şefului misiunii diplomatice al Confederaţiei Elveţiene, se află la prima deplasare de la numire în această zonă a României.

Prefectul Eugeniu Avram a făcut o scurtă prezentare a judeţului, a domeniilor cu tradiţie, a potenţialului economic de dezvoltare precum şi a rolului şi atribuţiilor ce îi revin în calitate de reprezentant al Guvernului. Primarul Iuliu Ilyes a trecut în revistă principalele investiţii realizate la nivelul municipiului Satu Mare, cu fonduri de la buget, europene şi cu capital străin, dar şi problemele cu care se confruntă administraţia locală.

Investitor în zona Banatului de 16 ani, Peter Bayard, care se declară un „prieten convins al României”, a apreciat resursele de forţă de muncă la nivelul judeţului Satu Mare, motiv pentru care va direcţiona spre această zonă viitorii investitori din „ţara cantoanelor”.

Diplomatul elveţian s-a arătat plăcut surprins de multietnicitatea si multiculturalitatea care există în judeţul Satu Mare, de potenţialul turistic datorat resurselor de apă termală, dar şi de deschiderea spre dialog a autorităţilor. Dacă în privinţa potenţialilor investitori şi-a manifestat dorinţa de a sprijini judeţul Satu Mare, în schimb a promis că va face toate demersurile pentru o vizită a ambasadorului elveţian în această zonă, care prin relief se aseamănă cu unele regiuni din Elveţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.