Kelemen Hunor: Csehi Arpad şi Iuliu Ilyes se bazează pe rezultate, nu pe promisiuni!


Aflat în campanie electorală în judeţul Satu Mare, marţi, 5 iunie, preşedintele UDMR – Kelemen Hunor, a organizat o conferinţă de presă avându-i alături pe Csehi Arpad, candidatul pentru Consiliul Judeţean şi Iuliu Ilyes, candidatul pentru Primăria municipiului. De la bun început, liderul UDMR a subliniat că a venit să-i susţină atât pe cei doi candidaţi, cât şi pe ceilalţi care vor candida în judeţul Satu Mare din partea UDMR. Kelemen Hunor a menţionat că pentru Csehi Arpad şi Iuliu Ilyes a contat fiecare cetăţean din municipiu şi judeţ, ca atare, întrucât sunt oamenii realităţii, şi în campania electorală care se apropie de sfârşit au ales calea de comunicare directă cu cetăţenii, nicidecum de la înălţimi de unde nu se vede realitatea. În acest context, despre Iuliu Ilyes, candidatul la Primăria municipiului, Kelemen Hunor a afirmat că în cele două mandate a recuperat tot ce s-a pierdut înainte de-a fi primar, de aceea cetăţenii trebuie să ţină cont că este sătmărean, născut la Satu Mare, că a fost şi va fi primarul tuturor sătmărenilor. În ceea ce-l priveşte pe Csehi Arpad, liderul UDMR a subliniat faptul că în judeţul Satu Mare nu există zonă în care obiectivele iniţiate şi realizate de acesta să nu fie vizibile şi concrete. “Csehi Arpad a fost, este şi va fi un om echilibrat, care ţine cont de fiecare comunitate, de fiecare cetăţean, de fiecare familie. De aceea, în data de 10 iunie, sătmărenii sunt îndemnaţi să voteze cu mintea şi cu inima, şi să ţină cont că în perioada de givernare a UDMR, judeţului Satu Mare i-au ajuns fost alocaţi 740 milioane lei care au fost distribuţi pentru infrastructură, sănătate, mediu, cultură, etc”. – a declarat Kelemen Hunor.
În continuare, Iuliu Ilyes a prezentat un grafic al investiţiilor realizate în municipiul Satu Mare, cu menţiunea că începând cu anul 2005 au fost realizate cele mai multe investiţii şi s-a reuşit atragerea a 50 milioane euro prin intermediul proiectelor cu finanţare europeană. Iuliu Ilyes a mai menţionat că unul dintre cele mai importante proieecte realizate a fost cel cu privire la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în municipiu. “Sătmărenii trebuie să ştie că odată votat un primar care a promis ceva şi nu-şi respectă promisiunile, votul se întoarce împotriva oamenilor. Vreau să evit acest pericol, deoarece orice promisiune neonorată se întoarce împotriva comunităţii” – a declarat Iuliu Ilyes.
În intervenţia sa, Csehi Arpad a completat cele afirmate de Iuliu Ilyes, menţionând că primarul municipiului Satu Mare nu a pomenit despre faptul că multe dintre proiectele începute care au obţinut finanţarea vor avea continuitate şi în anii următori. În ceea ce priveşte mandatul pe care îl încheie la conducerea Consiliului Judeţean, Csehi Arpad a afirmat: “Dacă vă uitaţi la promisiunile mele electorale din anul 2008, veţi vedea că nu am promis foarte multe, dar am realizat tot ce am promis. Împreună cu colegii din Consiliul Judeţean şi cu cei din judeţ nu am lăsat nicio zonă din judeţul Satu Mare fără a realiza ceva în cei patru ani de mandat. Pe lângă proiectele de infrastructură, cred că unul dintre cele mai importante proiecte din istoria judeţului, cu o valoare de 100 milioane euro, este cel privind realizarea reţelei de apă şi canalizare în toate localităţile. În concluzie, sunt convins că am urmat calea cea bună, ca atare vom continua împreună” – a declarat Csehi Arpad.

Pe de altă parte, întrebat despre incidentul recent generat de declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, precum şi despre vizita acestuia în România, inclusiv la Satu Mare, liderul UDMR a declarat: “Noi am afirmat mereu că nu avem nevoie de implicare externă din partea numănui. Dar asta nu înseamnă că putem să-l oprim dacă doreşte să vină în România. El va veni miercuri, va pleca vineri, dar noi rămânem. Niciuna dintre problemele noastre nu a fost rezolvată de Kover Laszlo! El este o prezenţă total inutilă în România în această perioadă şi nu va ajuta pe nimeni cu nimic, dimpotrivă, va crea tensiuni între cele două state. Noi ştim de foarte mult timp că Kover Laszlo este prietenul lui Szasz Jeno. Acest lucru poate fi comunicat şi prin presă, nu trebuie să vii în România, dar dacă asta este dorinţa lui, asta este viaţa. Nu ne-a ajutat cu nimic şi nu ne va ajuta. Din păcate, din cauza lui Kover Laszlo există o tensiune în acest moment între România şi Ungaria, între Guvernul României şi oficialităţi, fiindcă vorbesc şi de cele două camere ale Parlamentului. Ieri, Vasile Blaga şi Roberta Anastase au dat şi un comunicat şi au solicitat domnului Kover Laszlo să amâne această vizită. Eu cred că tot noi vom rezolva şi vom detensiona această stare în perioada care urmează” – a declarat Kelemen Hunor.

Un Comentariu la "Kelemen Hunor: Csehi Arpad şi Iuliu Ilyes se bazează pe rezultate, nu pe promisiuni!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.