Zâmbește, ești copil!


1 iunie, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită așa cum se cuvine și la Satu Mare. O serie de instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare ”și-au deschis astăzi porțile” așteptând ”invazia” copiilor.

Micuții care au trecut pragul ISU și al Jandarmeriei au avut posibilitatea să se întreacă în concursuri de desene pe asfalt și să urmărească cu sufletul al gură demonstrațiile de luptă ai pompierilor și ai jandarmilor.

De asemenea, pe platoul din fața Muzeului Județean, ”la umbra” Lupoaicei, cu începere de la ora 11.00, elevi ai Școlii de Artă și ai Școlii ”Mircea Eliade” din Satu Mare au susținut un program artistic, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. La eveniment au participat peste 100 de copii din sistemul de protecţie a copilului, părinţi, reprezentanţi ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, asistenţi maternali şi alţi invitaţi. Totodată, la sediul instituției a avut loc o activitate comună intitulată ”Zâmbește, eşti copil!”, la care au participat atât copiii din asistenţa maternală cât şi copiii din case de tip familial.

Seria de manifestări dedicate copiilor nu se opresc însă aici. În zilele următoare în Centrele de plasament ”Roua” Hurezu Mare şi ”Floare de Colț” Halmeu precum şi la Complexul de Case ”Violeta”, ”Andreea” şi ”Speranţa” din municipiul Carei, vor avea loc activităţi specifice zilei de 1 iunie, sub genericul ”Ziua Porţilor Deschise”, la care vor participa părinţi şi reprezentanţi ai unităţilor de învaţământ, cu care DGASPC Satu Mare are încheiate convenţii de colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.