Cabinete stomatologice în şase şcoli din municipiu


Aprobarea programului de reabilitare a stomatologiei infantile şi de reînfiinţare a cabinetelor şcolare de profil constituie obiectul unui proiect de hotărâre inclus pe ordinea ultimei şedinţe din acest mandat a Consiliului Local Satu Mare, prevăzută pentru joi, 31 mai.

Cu prilejul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 30 mai, primarul Iuliu Ilyes a declarat că prin intermediul programului de reabilitare a stomatologiei infantile, în şase şcoli din municipiu vor fi amenajate cabinete stomatologice la care vor avea acces în fiecare an toţi şcolarii şi preşcolarii din Satu Mare. “Având în vedere că la nivelul municipiului Satu Mare există o populaţie şcolară şi preşcolară de aproximativ 22.000 elevi, precum şi faptul că există un sigur cabinet medical şcolar stomatologic care deserveşte o populaţie şcolară de aproximativ 6000 elevi, iar potrivit prevederilor din Anexa nr.4 privind normarea personalului medical din unităţile de învăţământ a Ordinului nr. 5.298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, unui medic dentist îi revin 1500 elevi, se impune iniţierea unui program de reabilitare a stomatologiei infantile şi reînfiinţarea unui număr de şase cabinete stomatologice şcolare” – a declarat Ilyes.

În ceea ce priveşte scopul programului, primarul a precizat că acesta constă în organizarea şi asigurarea condiţiilor pentru urmărirea şi înregistrarea periodică, anuală, a stării de sănătate orodentară a tuturor elevilor şi preşcolarilor din unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare, prin înfiinţarea cabinetelor şcolare stomatologice destinate acestui scop.

Înfiinţarea cabinetelor stomatologice şcolare va fi realizată în incinta unităţilor de învăţământ selectate. Selectarea unităţilor de învăţământ se va face ţinând cont de arondarea teritorială şi de existenţa spaţiilor care pot fi destinate acestui scop.

Într-o primă etapă, începând cu anul şcolar 2012 – 2013, se prevede înfiinţarea a şase cabinete stomatologice şcolare, câte trei pe malul stâng şi malul drept al Someşului. Înfiinţarea unor cabinete şcolare noi se va realiza în baza unei analize a funcţionării sistemului creat în prima etapă, funcţie de necesitatea eficientizării activităţii şi posibilităţilor financiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.