„Drumuri comune pentru cei cu dizabilităţi”


O nouă relaţie turistică transfrontalieră va deveni accesibilă din toamna acestui an la nici 20 km de Satu Mare, în localitatea Hermanszeg. Cu fonduri obţinute de la uniunea Europeană, pe braţ mort al Someşului va fi realizat un loc de agrement a cărui particularitate unică va consta în accesabilităţile şi dotările speciale pentru persoanele cu handicap fizic. Denumit „Drumuri comune pentru cei cu dizabilităţi”, proiectul prezentat la Satu Mare marţi, 29 mai, este implementat de primăria localităţii Hermanszeg, ca lider de proiect, în parteneriat cu filiala sătmăreană a Asociaţiei Handicapaţilor Fizic şi este finanţat cu peste 500.000 euro în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. La prezentarea proiectului au participat subprefectul Cristian Sasu şi primarul Iuliu Ilyes, precum şi reprezentanţii liderului de proiect din Ungaria.

Din prezentarea făcută marţi, a reieşit că partea maghiară a început deja amenajările, astfel că locul de agrement va deveni accesibil din toamnă. Până atunci, Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare, prin intermediul preşedintei Crina Pop, va avea grijă ca expertiza referitoare la facilităţile pentru persoanele cu dizabilităţi să fie respectată întocmai. Întrebată de ce a îmbrăţişat ideea unui parteneriat cu Primăria din Hermanszeg prin intermediul căruia persoanele cu handicap să aibă anumite beneficii speciale, Crina Pop a afirmat că a vrut doar ca un loc pentru toată lumea să fie accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi.

Fiind vorba despre un proiect de cooperare transfrontalieră, iar persoanele cu handicap din Satu Mare şi cele din Ungaria se află în relaţii de colaborare de ani buni, în toamnă, la inaugurarea locului de agrement de la Hermanszeg va fi organizat un prim concurs de pescuit.

3 Comentarii la "„Drumuri comune pentru cei cu dizabilităţi”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.