Dorel Coica îi răspunde primarului Iuliu Ilyes

Printr-un comunicat de presă remis pe adresa redacţiei candidatul USL pentru primăria municipiului Satu Mare, Dorel Coica răspunde invitaţiei la dezbatere făcută de primarul Iuliu Ilyes:

“Cu tot respectul pentru domnul primar Ilyes, eu nu îmi fac programul electoral după cum doreşte dânsul. Eu îmi fac programul după cum am stabilit cu sătmărenii. Am un calendar cu întâlniri deja anunţate în diverse cartiere, pe zile şi pe ore. Nu îmi permit să anulez o întâlnire cu sătmărenii ca să merg să mă duelez cu domnul Ilyes.
În plus, cu tot respectul, treaba asta cu duelul mi se pare un lucru foarte neserios. Invitaţiile la duel erau în romanele lui Alexandre Dumas, cu cei trei muşchetari. Eu nu mi-am propus să fac astfel de gesturi de paradă în această campanie.
Dacă dânsului îi place treaba asta cu duelul, trebuia să se dueleze cu Emil Boc şi Marko Bela atunci când au tăiat salariile şi pensiile sătmărenilor. Pe ei trebuia să-i ia la rost la TV, nu pe mine, pentru că nu eu am fost la Putere în aceşti ani.
Iar eu i-am mai spus domnului Ilyes:
1) Nu mie trebuie să-mi răspundă de ce nu a reacţionat în niciun fel când colegii săi din UDMR au tăiat salariile şi au luat abuziv banii din pensii.
2) Nu mie trebuie să-mi răspundă de ce nu a făcut nicio locuinţă în opt ani de mandat.
3) Nu mie trebuie să-mi răspundă de ce dânsul ca reprezentant al acestei comunităţi nu a făcut nimic pentru principala problemă a comunităţii: locurile de muncă.
Toate aceste răspunsuri trebuie să le dea sătămărenilor.
Am mai spus: domnul Ilyeş nu mai e în faza de a pune întrebări. Dânsul trebuie să dea răspunsuri. Dânsul trebuie SĂ RĂSPUNDĂ!
Dânsul a fost la Putere şi la nivel naţional, cu Guvernul PDL-UDMR, şi aici în Satu Mare. Aşadar dânsul nu are ce întrebări să pună. Dânsul trebuie să dea răspunsuri.
Dânsul trebuie să răspundă pentru lucrurile rele care s-au întâmplat în ultimii ani şi pentru lucrurile bune care nu s-au întamplat în mandatele sale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.