Apă potabilă în Drăguşeni


În prezența președintelui Consiliului Județean, Csehi Árpád, a parlamentarului Erdei D. István și a primarului comunei Turulung, Koczán Levente, marţi, 29 mai, a fost inaugurată rețeaua de apă potabilă din localitatea Drăgușeni.
În prima fază a lucrărilor a fost construit un tronson de 8 km de conducte de apă, care asigură apă potabilă, curată pentru 1.200 de persoane. În localitate au fost amplasate și două fântâni stradale, una în zona școlii, a bisericii și casei de cultură, iar cea de a doua, într-o zonă a satului, unde este cât se poate de accesibilă și locuitorilor de pe străduța lăturalnică.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, Csehi Árpád a felicitat în mod special conducerea comunei pentru că a reușit să realizeze aceste lucrări. “Finalizarea acestora a fost anevoioasă, mai ales că în 4 locuri conductele au fost trecute pe sub albia râului Tur. Chiar dacă marea parte a invesiției se află în subteran și nu este vizibilă, apa reprezintă o valoare inestimabilă” – a accentuat Csehi.

Președintele Consiliului Județean a arătat că recent a reușit să obțină finanțare pentru o investiție prin care 220 mii de locuitori ai județului vor putea beneficia de apă potabilă de la rețea, respectiv de extinderea rețelei de canalizare. “Depunem eforturi să putem asigura condiții europene de trai pentru locuitorii județului. Dezvoltăm în mod conștient regiunea, iar astfel, după apa potabilă și sistemul de canalizare avem nevoie și de drumuri noi în județ” – a afirmat președintele.

La rândul său, primarul Koczán Levente a afirmat că de la iniţierea ideii de construire a rețelei de apă din Drăgușeni și până la inaugurare au trecut 4 ani. Rețeaua de apă cu o lungime de 8 km, o investiție care a costat 600 mii de lei, la ora actuală asigură apă de bună calitate pentru mai mult de 1200 de locuitori ai satului Drăgușeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.