A fost inaugurat Centrul de recuperare „Fericitul Schefler Janos”


Amenajat pe strada George Coşbuc nr.2, în clădirea fostului internat al Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, centrul de recuperare, reabilitare medicală şi terapie specială pentru persoanele cu handicap Fericitul Schefler Janos a fost inaugurat luni, 28 mai. La festivitatea de inaugurare au participat episcopul Eugen Schonberger, primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, senatorul UDMR Gunthner Tiberiu şi reprezentanţii celor care administrează centrul.

Centrul este administrat de Asociaţia Ordinului Surorilor de Caritate „Sf. Vnicenţiu” şi are o capacitate minimă de primire de până la 240 de clienţi lunar, iar începând cu data de 1 iunie a.c., va funcţiona în sistem ambulator, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

În cele 12 săli ale centrului, cu ajutorul unor specialişti în kinetoterapie, psihopedagogie şi asistenţă socială, vor fi oferite servicii de care au nevoie tinerii cu nevoi speciale şi copiii cu autism sau cu Sindrom Down. Este vorba despre servicii de diagnosticare, educaţie medicală, kinetoterapie, consiliere psihologică, asistenţă socială şi spirituală, dar şi consiliere socio-profesională.

Pe lângă profilul de specialitate care îl defineşte, activităţile din cadrul centrului au şi un scop umanitar, furnizând o paletă bogată de intervenţii socio – medicale specializate, cu adresabilitate pentru copii, tineri, adulţi, vârstnici, familii, persoane cu handicap fizic, cu deficienţe mentale sau de învăţare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.