Lucrările de amenajare a curții exterioare la castelul medieval din Medieșu Aurit au scos la iveală rămășițele unor ziduri despre a căror existență arheologii și istoricii nu știau nimic, până săptămâna trecută.
Potrivit Dianei Iegar, arheolog în cadrul Muzeului Județean Satu Mare ”este vorba despre șapte puncte vizibile aflate pe cele patru laturi ale castelului care provin din perioada în care a fost construită clădirea, adică prima jumătate a veacului al XVII-lea”. Arheologul sătmărean mai spune că descoperirea făcută este cu atât mai importantă cu cât acum putem să ne formăm o imagine mai clară asupra felului în care arăta castelul în realitate. Potrivit specialistei castelul era înconjurat de un zid de incintă, de fortificație, prevăzut la cele patru colțuri cu bastioane.
După descoperirea făcută, conducerea Primăriei comunei Medieșu Aurit a cerut ajutorul specialiștilor Muzeului Județean Satu Mare, pentru a supraveghea lucrările din curtea exterioară a castelului.
Cercetările continuă utilizând metoda radiografierii solului, procedeu prin care pot fi identificate structuri construite până la adâncimea de 5-6 metri. ”Această metodă permite, spre exemplu, diferențierea unei structuri de piatră de pământul care o înconjoară având în vedere diferența de densitate dintre materiile componente”, explică arheologul Diana Iegar.
Un Comentariu la "Ziduri de fortificație descoperite la castelul medieval din Medieșu Aurit"