Coica: “După opt ani la Primărie, domnul Ilyes este cel care trebui să dea răspunsuri sătmărenilor”

„Dacă domnul primar ar fi citit cu atenţie programul meu pentru Satu Mare ar fi văzut răspunsurile şi soluţiile pe care dânsul nu le-a găsit în cele două mandate de primar. Întrebările domnului Ilyes denotă o atitudine de contabil: „dacă Primăria încasează puţin, atunci primarul face puţin!”. Cred că această viziune contabilicească este cauza pentru care Satu Mare a rămas în urma altor oraşe din această parte a României.

Acuzaţia – sau mai degrabă scuza – domnului Ilyes este că NU SUNT BANI, pentru a se face ceea ce am propus în Programul pentru Satu Mare. Este aceeaşi scuză pe care am auzit-o tot timpul în Guvernarea PDL-UDMR.

• NU SUNT BANI, TĂIEM PENSIILE!
• NU SUNT BANI, TĂIEM SALARIILE!
• NU SUNT BANI, CREŞTEM TAXELE!

Aici este diferenţa dintre USL şi PDL-UDMR: Noul Guvern Victor Ponta nu s-a plâns că nu sunt bani şi a dat înapoi ceea ce pe nedrept a luat PDL şi UDMR. Nici eu nu mă voi plânge ca domnul Ilyes că nu sunt bani şi voi realiza ceea ce am promis, pentru că tot programul meu se bazează pe soluţii deja realizate în alte oraşe din România şi din întreaga lume:
1) Am propus izolarea termică a blocurilor cu bani privaţi, nu doar din banii Primărie, la fel cum s-a făcut în Zalău, Oradea, Timişoara sau Carei.
2) Am propus construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri, din bani privaţi, nu doar din banii Primărie, la fel cum a făcut deja primarul Radu Mazăre în Constanţa, de unde am proiectul „la cheie” pentru Satu Mare.
3) Am propus crearea unui Fond de dezvoltare pentru locuri de muncă, la fel cum s-a făcut în Chicago sau Londra şi în alte oraşe ale lumii occidentale, unde primarii sunt interesaţi să rezolve problemele comunităţilor lor.

După opt ani de mandat, domnul Ilyes nu mai este în postura de a pune întrebări. Dânsul trebuie să dea răspunsuri! Şi îl întreb:
1) Dacă în opt ani nu a făcut nicio locuinţă, ce garanţii ne poate da că va face măcar 220 în următorii patru? Să ne arate măcar o locuinţă făcută în cele două mandate!
2) Cum i-a apărat domnul primar de la UDMR pe sătmărenii maghiari şi români atunci când partidul său a votat tăierea salariilor?
3) Cum i-a apărat domnul primar de la UDMR pe pensionarii sătmăreni, maghiari şi români, atunci când guvernarea PDL-UDMR le-a luat abuziv bani din pensii?

Referitor la întrebarea referitoare la contul meu de Facebook pot să vă spun că m-am născut în România și sunt cetățean român. Faptul că te-ai născut în Satu Mare nu este o garanție că că vei fi un bun primar (starea actuală a orașului reprezintă dovada). Eu mă simt sătmărean. Aici mă simt acasă, alături de soţia mea, de prietenii mei, de colegii mei şi de toţi ceilalţi sătmăreni.

Dacă ne uităm în jurul nostru găsim multe exemple de oameni care fac performanță în diferite domenii indiferent de originea lor. Avem români care aduc prestigiu României peste hotare în diverse domenii, sport, matematică, informatică, artă, medicină etc. Să ne aducem aminte de Sergio Nicolesco, neurochirurg din Bucureşti stabilit în Italia, în Germania Radu Vărzar chirurg de prestigiu şi profesor universitar, Ion Rațiu politician în Anglia și lista ar putea continua. Unul din cei mai valoroși primari ai New York-ului, Rudy Giuliani este de origine latină (italian). S-a pus problema provenienței oare?

Avem și oameni valoroși cu origini extra-românești care aduc un aport indiscutabil țării noastre. Raed Arafat este unul din exemplele la îndemână. Originea palestiniană a domniei sale nu l-a împiedicat să ajungă unul din cei mai apreciați medici și manageri din domeniul medical românesc. Avem exemple în politică, sport, artă, muzică. Oare ar trebui contestată valoarea lor individuală pe motivul originii lor?

Irelevanța întrebării este întrecută doar de caracterul ei tendențios. Răspunsul este doar pentru cetățenii care ne urmăresc.”

2 Comentarii la "Coica: “După opt ani la Primărie, domnul Ilyes este cel care trebui să dea răspunsuri sătmărenilor”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.