“Amalia respiră adânc” – Fără Bariere 2012, gongul final!


Duminică, 27 mai, va cădea cortina peste încă o ediţie a festivalului de teatru “Fără Bariere”, care a început în urmă cu 10 zile şi a fost dedicată împlinirii a 120 de ani de la inaugurarea clădirii teatrului, care va intra curând în lucrări de consolidare şi restaurare.

Pentru ultima seară a festivalului, organizatorii au programat două spectacole. Primul, cu începere de la ora 18:00, va avea loc în sala “Studio”. Este vorba despre “Amalia respiră adânc”, de Alina Nelega, considerat cel mai bun one-man-show feminin la GALA STAR Bacău, 2008. Interpretează Daniela Vrânceanu, actriţă a Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău.
“Amalia este o provocare, un gând, un destin, un OM… o respiraţie. Monodrama “Amalia respiră adânc” este de o bogată şi puternică substanţă umană, personajul traversând trei epoci şi mai multe vârste, de la copilărie la senectute. Rămasă fără părinţi, crescută la voia întâmplării, nu se poate raporta unui sistem de valori. Amalia este o femeie puternica, care îşi asumă destinul cu demnitate”. (Daniela Vrânceanu).

De la ora 19:00, în sala mare, Teatrul “Kamaraszínház” din Budapesta prezintă “Mr. şi Mrs”. de Peter Quilter, traducerea şi adaptarea: Deres Péter, regizori: Herendi Gábor, Fonyó Gergely – regizori de filme; Dolmány Attila, Megyeri Zoltán, Nagy Viktor – actori. Distribuţia: Mr.: Pindroch Csaba, Mrs.: Verebes Linda. Spectacolul este titrat în limba română.

“Anunţ matrimonial? Oare cum ar fi prima întâlnire? Ce reacţii are asistentul unei vedete homosexuale când este copleşit cu mici atenţii? Ce sfaturi dă un frate surorii care se mărită a treia oară? Care este viaţa de zi cu zi a unui cuplu de actori de vârsta a doua? Cum îşi petrece un cuplu ultima vacanţă înainte de divorţ? În cele cinci scenete ale comediei, Verebes Linda şi Pindroch Csaba, prezintă cinci tipuri de relaţii cu tot atâtea caractere. Unele amuzante, altele triste, dar fiecare scenetă are la bază acelaşi principiu: prezentarea unor întâmplări oneste despre relaţia dintre bărbat şi femeie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.