549 camere video pentru supravegherea elevilor la examene


Informaţii de ultimă oră referitoare la pregătirile din şcolile şi liceele din judeţul Satu Mare pentru testele naţionale, precum şi cu privire la monitorizarea inserţiei socio- profesionale pe piaţa muncii a absolvenţilor de învăţământ tehnic şi profesional, au fost prezentate de inspectorul şcolar general Gigel Buth în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural organizată joi, 24 mai.

La nivelul judeţului Satu Mare, pregătirile pentru testele naţionale şi examenul de bacalaureat se află în grafic. Pentru ca acestea să se desfăşoare în siguranţă, elevii vor fi supravegheaţi de 549 camere video – 340 pentru examenul de bacalaureat şi 209 pentru elevii claselor a VIII care vor susţine testele de evaluare naţională – iar acestea urmează să fie aduse la Satu Mare.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare, la examenul de bacalaureat din acest an sunt aşteptaţi să se prezinte 4.419 candidaţi, din care 3.512 sunt absolvenţi din 2012, iar 1.900 din anii anteriori. Totodată, numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a se cifrează la 3.360 la nivel de judeţ.

Pe de altă parte, Gigel Buth a afirmat că în urma solicitării formulate, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea, la începutul anului şcolar 2012-2013, a 16 clase de şcoală profesională, planul de şcolarizare urmând a fi defalcat pe instituţiile de învăţământ solicitante, dotate şi pregătite în acest sens, în vederea desfăşurării în condiţii optime a procesului de învăţământ.

Pe de altă parte, şeful ISJ Satu Mare a prezentat şi informaţii referitoare la înscrierile pentru clasa I şi cea pregătitoare. În data de 21 mai s-a încheiat etapa a IV-a de înscrire, pentru clasa pregătitoare fiind recenzaţi 2.343 elevi, respectiv 3.097 pentru clasa pregătitoare, în timp ce 29 copii au rămas neînmatriculaţi până în prezent.

Copiii neînmatriculaţi până în prezent se află în baza de date a ISJ Satu Mare, iar Gigel Buth afirmă că nu vor fi probleme pentru includerea acestora în evidenţele şcolilor de reşedinţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.