Locuinţe noi pe bulevardul Independenţei


Amenajarea a opt apartamente din blocul UH 46 de pe bulevardul Independenţei din cartierul Micro 17 a fost finalizată, acestea urmând a fi repartizate unor familii evacuate din casele naţionalizate. Costul lucrărilor se cifrează la 668.356 lei, iar fondurile au fost alocate de Primăria municipiului. Recepţionarea lucrărilor a avut loc miercuri, 23 mai, în prezenţa primarului Iuliu Ilyes şi a reprezentanţilor Primăriei. Cu acest prilej s-a menţionat că amenajarea apartamentelor a început anul trecut în luna august, astfel că în prezent, reabilitat şi recompartimentat, imobilul va oferi condiţii confortabile viitorilor locatari.

Amenajarea celor opt apartamente – din care patru cu două camere, iar patru cu trei camere – a început după ce spaţiul n-a mai fost folosit ca săli de clasă pentru Şcoala Generală „Lucian Blaga”, iar lucrările au constat în izolarea termică a pereţilor exteriori, hidroizolarea acoperişului, retencuirea şi zugrăvirea pereţilor interiori, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, placarea grupurilor sanitare cu faianţă şi gresie, aplicarea pardoselilor din parchet laminat, dotarea fiecărui apartament cu centrală termică proprie, respectiv realizarea branşamentelor separate pentru instalaţiile de apă, gaz şi curent.

Peste aproximativ o lună, după ce vor fi încheiate ultimele lucrări la reţeaua de energie electrică, cele opt apartamente vor fi repartizate unor familii evacuate din casele naţionalizate. În prezent, la Biroul de Evidenţă a Patrimoniului din cadrul Primăriei Satu Mare se află cel puţin 90 de cereri depuse de reprezentanţii familiilor evacuate din casele naţionalizate.

Un Comentariu la "Locuinţe noi pe bulevardul Independenţei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.