Colocviu pe teme religioase la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

“Influența educației religioase în formarea personalității tinerilor” a fost tema colocviului de astăzi, 23 mai, găzduit de sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Evenimentul cultural a avut loc de la ora 14.00.

La colocviu au participat prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Ioan Pop, dr. Radu Roca, consilierul eparhial din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preotul Virgil Jicăreanu, scriitorul Dan Ciachir, pr. prof. Dorin Micu, inspectorul de religie, prof. dr. Ovidiu Valentin Fărcaș, profesori de religie, elevi şi bibliotecari.

Cu această ocazie au fost lansate şi două cărţi semnate de Dan Ciachir, şi anume: “Și noaptea asta va trece” și “Gânduri despre Nae Ionescu”. “Ideea organizării acestui eveniment a izvorât din preocuparea noastră permanentă de a contribui în mod eficient și activ în pregătirea tinerei generații pentru viață. Dezvoltarea personalității prin cunoaștere și educație religioasă începe din primii ani în sânul familiei, se consolidează în școală și Biserică și se practică pe tot parcursul vieții. Biblioteca Județeană Satu Mare creează punți de legătură între tineri și patrimoniul cultural și religios moștenit de la generațiile anterioare, promovează valorile creștine, contribuie în mod eficient la formarea personalității tinerilor și generează relații de prietenie între membrii comunității, favorizând spiritul de bună înțelegere”, a declarat managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Mircea Ardelean“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.