Mihai Ciorcaş: “Nu este nevoie de expertizarea înregistrărilor audio”

În acest moment nu se impune expertizarea înregistrărilor audio în cazul procesului în care sunt inculpaţi Mariana Popa, Vasile Ștrango și Ioan Ulici. Decizia a fost comunicată inculpaţilor şi apărătorilor acestora de judecătorul Mihai Ciorcaş, în cadrul şedinţei de astăzi, 22 mai.

Vă reamintim că la termenul precedent (15 mai), apărătoarea lui Ioan Ulici, avocata Iuliana Aldea, a solicitat efectuarea unei expertize a înregistrărilor audio care, potrivit acesteia “nu sunt originale. Nu sunt autentice”. Pe baza răspunsului dat de DNA în cazul acestei cereri dar şi pe baza consultării unor lucrări de specialitate, Ciorcaş a precizat că în momentul de faţă nu este oportună efectuarea unei expertize.

Acesta le-a mai cerut avocaţilor să consulte experţi în domeniu şi dacă ulterior vor susţine că s-a intervenit la aceste înregistrări atunci să comunice acest lucru instanţei la termenul următor, fixat de Ciorcaş pe data de 29 mai, ora 11.00.

În răspunsul dat de DNA cu privire la autenticitatea şi originalitatea înregistrărilor se arată că acestea au fost efectuate prin intermediul unui sistem GSM, fiind apoi stocate digital pe hard disk, iar informaţiile au fost predate instanţei pe suport CD.

Aldea a precizat că înainte de formularea cererii de expertizare a înregistrărilor audio, apărarea a recurs la un specialist iar în cazul în care nu se va dovedi autenticitatea acestora, atunci înregistrările în cauză nu pot constitui mijloace de probă.

Cu toate acestea, judecătorul Mihai Ciorcaş are un argument cât se poate de puternic în a-şi susţine poziţia şi anume că, cei trei inculpaţi nu au negat niciun moment că nu ar fi efectuat acele convorbiri telefonice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.