Satul Potău are un cămin cultural modern


Duminică, 20 mai, după ieșirea sătenilor de la biserică a avut loc inaugurarea și sfințirea căminului cultural din satul Potău, comuna Medieșu Aurit. Imobilul a fost reabilitat și dotat cu toate cele necesare pentru a putea găzdui nunți, botezuri sau orice alte evenimente festive.

Evenimentul a început la ora 13.00, cu oficierea unei slujbe religioase susținute de un sobor de preoți. Apoi a urmat tăierea panglicii de la intrarea în căminul cultural moment la care au luat parte edilul-șef al comunei Medieșu Aurit, Gheorghe Robaș și viceprimarul localității, Olah Szabolcs. Potrivit celor declarate de primarul Gheorghe Robaș, investiția a fost realizată din fonduri europene pe ”Măsura 322”, proiect în care mai sunt incluse și lucrările de reabilitarea (finalizate) a altor două cămine culturale de pe raza comunei, și anume cele din satele Medieșu Aurit și Băbășești, dar și reabilitarea a 9,5 km de drum comunal (DC9) și realizarea lucrărilor de canalizare și introducerea apei pe un traseu de 9,3 km. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro.

În luarea de cuvânt, edilul-șef al localității a punctat importanța continuității la nivelul conducerii comunei Medieșu Aurit, atât de necesar pentru a putea duce proiectele începute mai departe ”deoarece avem cu ce să ne mândrim. În acești opt ani de când conducem această comună am avut multe realizări dar mai avem și multe alte proiecte. Vreau să subliniez faptul că, am o colaborare extrem de bună cu domnul viceprimar, Olah Szabolcs, împreună cu care am făcut multe lucruri pentru comunitatea în care trăim. Am construit o capelă în satul Potău, pe care pot să le folosească toate cele trei culte și am reabilitat km de trotuare și de drumuri. Cu toate acestea avem și o supărare. Am pierdut 3,7 miliarde de lei în urma unei Hotărâri de Guvern. Cu acești bani puteam să facem multe alte investiții în comună”, a declarat Gheorghe Robaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.