Teatrul Odeon, cu Rodica Mandache şi Pavel Bartoş, luni, în festivalul “Fără Bariere”


Două spectacole de teatru şi un concert de rock alternativ sunt incluse luni, 21 mai, în programul ediţiei din acest an a festivalului Fără Bariere.

De la ora 18:00, în sala Studio, Asociaţia Macondo prezintă “M-am întors de la supermarket şi i-am tras o mamă de bătaie fiului meu”, după texte de Rodrigo Garcia, cu Adina Lazăr (absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, clasa prof. Ionuţ Caras/ Mara Opriş – promoţia 2010).

Personajul acestui one man show este oglinda unei societăţi care a uitat verbul „a repara” şi trăieşte sub emblema verbului „a înlocui”: totul se aruncă, totul e de vânzare, totul se… înlocuieşte. Ruptura în aceasta viaţă de schimb apare tocmai în momentul în care, într-o vizită la supermarket, „ea” îşi vede viata expusă pe rafturile cu produse şi realizează că „mi-am petrecut toata viata cu mâinile goale, murdare, ducând, aducând şi folosind întâmplările celorlalţi”. Spectacolul are la baza textul lui Rodrigo Garcia şi îşi propune un atentat criminal la adresa îmbuibării şi corporatizării spiritului uman; un atentat purificator pentru recâştigarea sinelui având ca singură armă adevărul…

Sătmărenii care îl admiră pe Pavel Bartoş, fost actor al Teatrului de Nord, în prezent celebru datorită numeroaselor roluri de prezentator al unor emisiuni de televiziune, vor avea ocazia să-l urmărească de la ora 19:30, în sala mare de spectacole, împreună cu colegii de la teatrul Odeon din Bucureşti. Este vorba despre spectacolul cu piesa “Natură moartă cu nepot obez”, de Ion Sapdaru, regia Eugen Făt, scenografia Constantin Ciubotariu. Distribuţia este următoarea: Pompiliu: Pavel Bartoş, Vanda: Dorina Lazăr, Cesonia: Rodica Mandache, Mirela: Oana Ştefănescu, Lili: Nicoleta Lefter. Spectacolul este titrat în limba maghiară.

„Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu’ este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni. Şi iubesc.”(Ion Sapdaru).

De la ora 21:30, în scuarul de la Turnul Pompierilor, trupa UniForm (Adrian Bologa – chitara bas, voce, vioară, Dan-Alex Ternar – chitară, Glad Berindei – voce, clape, chitară acustică, Sebastian Arvai – tobe, voce, Adam Dobie – clape, voce).

“Trupa UniForm s-a format în primăvara lui 2011, din oarecare plictiseală şi foarte multă prietenie, apoi, după câteva cântări, a devenit un proiect serios. Toţi membrii trupei au experienţe diverse în trupele din oraş, cum ar fi Crimson, Stand Alone sau Cultura Sub Cenzură.

În momentul acesta avem piese proprii pentru 2 albume şi în general nu cântăm covere decât dacă le adaptăm în stilul nostru. Am concertat până acum destul de puţin dar bine în Satu Mare şi în Cluj” (Glad Berindei).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.