Program prelungit la Evidenţa Persoanelor


În scopul bunei desfăşurări a alegerilor locale din 10 iunie a.c. şi pentru asigurarea stării de legalitate a cetăţenilor cu drept de vot, la nivelul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor şi Ghişeu Unic din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, începând de luni, 21 mai, a fost luată măsura prelungirii programului de lucru cu publicul.

Astfel, în zilele de luni, marţi, miercuri, şi vineri se va lucra între orele 8.30-16.30, iar joi de la 8.30 – 18.30, cu posibilitatea prelungirii în caz de nevoie.

Termenul de eliberare a cărţilor de identitate se reduce de la 10 la 7 zile, urmând ca în săptămâna premergătoare alegerilor actele de identitate să se elibereze până în data de 09 iunie. În acest sens, vor fi intensificate activităţile de actualizare a bazei de date cu informaţii privind modificările intervenite în statutul civil al persoanelor (schimbări de nume, decese etc), domiciliul sau reşedinţa acestora, pierderea/redobândirea drepturilor electorale şi corectării erorilor din baza de date. Soluţionarea cazurilor particulare ale solicitanţilor care nu îndeplinesc condiţiile necesare eliberării cărţii de identitate prin elberarea unor cărţi de identitate provizorii.

În perioada desfăşurării alegerilor, programul de lucru cu publicul va fi următorul: sâmbătă, 9 iunie, între orele 08.00 – 16.00, duminică, 10 iunie, între orele 08.00 – 21.00, soluţionându-se cu operativitate solicitările cetăţenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.