Ovidiu Silaghi: Şoseaua de centură este pentru sătmăreni, nu pentru primar!


O conferinţă de presă organizată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Ovidiu Silaghi, senatorul Valer Marian, candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean – Adrian Ştef şi candidatul pentru Primăria municipiului – Dorel Coica, a avut loc sâmbătă, 19 mai la sediul PNL Satu Mare. Ovidiu Silaghi a declarat că organizarea în grabă a întâlnirii cu ziariştii a fost motivată de clarificarea unor aspecte legate de afirmaţiile încă actualului primar Iuliu Ilyes privind solicitarea ca ministrul Transporturilor să facă loby pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Ministrul Silaghi a subliniat faptul că şoseaua de centură a municipiului este un obiectiv aflat în atenţia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, mai ales că acum sătmărenii sunt reprezentaţi şi de secretarul de stat Septimiu Buzaşu, care cunoaşte problema şi o are în atenţie. “O echipă a Ministerului Transporturilor se ocupă de acest obiectiv, deci va fi atât şosea de centură cât şi al treilea pod, noi ne ocupăm de acest aspect dar nu pentru primarul Iuliu Ilyes, nici pentru viitorul primar ci pentru sătmăreni! Evident că-mi doresc să colaborez cu viitorul primar şi nici prin gând nu-mi trece să nu-l sprijin pe Dorel Coica în campania electorală, afirm acestea pentru a evita orice speculaţii. Proiectul şeselei de centură se află la mine, este în atenţia mea şi a secretarului de stat Septimiu Buzaşu şi, repet, este un obiectiv doar pentru sătmăreni. Unii se cred Napoleon, alţii Hitler, iar alţii liberali, dar liberalii suntem noi, nu alţii”! – a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Totodată, motivând că este ministru doar de o săptămână şi o zi, Ovidiu Silaghi nu a făcut referiri concrete privind termenele şi a precizat că se are în vedere proiectul unei şosele de centură a municipiului Satu Mare împreună cu Baia Mare. Iar acest proiect prevede şi un al treilea pod, care nu va fi în municipiu pentru că ar costa foarte mult.

Pe de altă parte, senatorul Valer Marian a afirmat că pe traseele parcuse în cadrul campaniei electorale a constatat că majoritatea poliţiştilor dorm în cizmele statului şi se fac că nu observă că poştaşii fac campanie electorală pentru PDL, în special în zona rurală. “Radu Nicoară, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Satu Mare, ar face bine să-şi bage minţile în cap, şi să ştie că a trecut vremea golănelilor. Ştim că Poşta Română face servicii electorale, dar acestea nu au nicio legătură cu mersul poştaşilor din casă în casă pentru a condiţiona plata pensiilor de voturile acordate PDL. Totodată, ar fi bine ca şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie să nu mai înghită găluşte ca o bibilică” – a declarat Valer Marian.

În continuare, organizatorii conferinţei de presă au semnalat şi alte nereguli constatate în campania electorală. Astfel, s-a menţionat că în Negreşti Oaş, candidatul la Primărie din partea UNPR încearcă să influenţeze financiar administratorii de blocuri, iar în Satu Mare, candidatul din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu se laudă că va fi susţinut de poliţiştii activi şi în rezervă. A mai fost subliniat faptul că rolul şefilor de deconcentrate nu este acela de-a face politică, ci să respecte legea, iar referitor la acest aspect Valer Marian a reamintit că 22 de directori nu sunt în regulă şi că prefectul şi subalternii săi îi monitorizează.

Adrian Ştef a atras atenţia că directorul APIA, Viorel Pintea, face campanie electorală cu jeepuri şi pe banii statului, după care a afirmat că în perioada următoare va fi prezent în teritoriu, deoarece se doreşte conducerea judeţului în parteneriat cu sătmărenii.

Candidatul USL la Primăria Satu Mare, Dorel Coica a declarat că cei prezenţi sunt echipa câştigătoare, deoarece sunt preocupaţi de fiecare sătmărean, de aceea este convins că în data de 10 iunie în Satu Mare va fi sărbătorită marea schimbare. Dorel Coica a mai anunţat că duminică, 20 mai, ora 14:00, va fi deschis sediul comun de campanie al USL Satu Mare, situat la parterul sediului PSD, intrarea din Piaţa Libertăţii, iar cu acest prilej, candidatul la Primăria municipiului va prezenta ’’Contractul social cu sătmărenii”.

2 Comentarii la "Ovidiu Silaghi: Şoseaua de centură este pentru sătmăreni, nu pentru primar!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.