Potrivit unui sondaj Informația Zilei Iuliu Ilyes se află în fruntea opţiunilor electoratului


La jumătatea perioade de campanie electorală, cotidianul Informația Zilei a efectuat un sondaj de opinie, rezultatele fiind date publicităţii vineri, 18 mai a.c. Potrivit comunicatului de presă al UDMR pe această temă, în intervalul 15-17 mai au fost intervievaţi 986 de cetăţeni cu drept de vot despre opţiunea lor vizând persoana viitorului primar, marja de eroare fiind de 2 procente.

Astfel, alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare ar fi câştigate de actualul primar Iuliu Ilyés, dacă acestea s-ar desfăşura duminică, 20 mai.
Rezultatele sondajului sunt următoarele:
Iuliu Ilyés (UDMR) – 42%
Coica Costel Dorel (USL) – 38%
Golea Niţă Bujor (PPDD) – 4%
Şuta Nicolae Francisc (PDL) – 3,5%
Băbăşan Sergiu Lucian (PRM) – 1%
Zazula Béla (PCM) – 0,5%
Nu s-au hotărât încă sau nu ştiu cu cine să voteze – 11%
Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare Iuliu Ilyés a declarat: “Rezultate similare a arătat şi un sondaj anterior, comandat de UDMR Satu Mare. Aceste sondaje sunt cele reale, nu cele trâmbiţate în lung şi-n lat de contracandidat cu scopuri propagandistice. Rezultatele sunt încurajatoare, dar în niciun caz nu trebuie să ne liniştească, pentru că avantajul meu este încă destul de firav.
Noi continuăm să-i informăm corect pe sătmăreni despre ce am realizat şi ce vrem să realizăm pentru ei. Însă vom avea nevoie de mobilizare puternică şi de participare cât mai numeroasă la vot în data de 10 iunie, ca să putem dezvolta în continuare oraşul şi comunitatea”.

9 Comentarii la "Potrivit unui sondaj Informația Zilei Iuliu Ilyes se află în fruntea opţiunilor electoratului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.