Copii în stare gravă, intoxicaţi cu ciuperci


Patru copii cu vârste de 2, 4, 8 respectiv 12 ani, împreună cu mama lor în vârstă de 44 ani, au fost transportaţi cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor ( UPU) Satu Mare după ce au consumat ciuperci. Cei cinci au fost aduşi la UPU în seara zilei de 17 mai, iar doi dintre membrii familiei, o fetiţă în vârstă de 8 ani şi mama copiilor se aflau deja în comă.

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, fetiţa a fost transportată cu ambulanţa la Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca. Mama se află internată în secţia Reanimare, fiind necesară intubarea pentru asigurarea funcţiilor vitale, respectiv dializarea. Ceilalţi copii, trei băieţi în vârstă de 2, 4 respectiv 12 ani, cu o formă mai uşoară de intoxicaţie, se află internaţi în cadrul secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare.Familia are domiciliul în localitatea Racova iar ciupercile, culese de băiatul de 12 ani, au fost consumate cu câteva ore înainte de apariţia simptomelor.

Tot joi, în cursul după amiezii, la UPU Satu Mare a fost transportată o fetiţă în vârstă de 9 ani, din localitatea Sâi. Şi aceasta a primit îngrijiri medicale pentru intoxicaţie cu ciuperci necomestibile, iar în prezent este internată în secţia Pediatrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.