Centru Multifuncţional Social în cartierul Solidarităţii


Un Centru Multifuncțional Social va fi amenajat în cartierul Solidarității din municipiul Satu Mare, în locul fostei centrale termice situată pe aleea Mircești. Proiectul, elaborat de Primăria Satu Mare este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional – Axa de regenerare urbană – şi are o valoare totală de 2.912.244 lei, din care 2.439.788 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. În conferinţa de lansare a proiectului, organizată miercuri, 16 mai, primarul Iuliu Ilyes, Andreea Sveda – managerul de proiect şi Doina Văsuţ – directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) au prezentat detaliile referitoare la această investiţie.

Proiectul Centrului Multifuncţional Social al SPAS Satu Mare este parte integrantă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, alături de alte 6 proiecte axate pe dezvoltarea infrastructurii, respectiv componentele economic şi social. Realizarea acestuia în cartierul Solidarităţii a fost impusă de structura populaţiei din acest cartier, alcătuită preponderent din oameni care au nevoie de consiliere şi asistenţă socială. managerul de proiect Angela Sveda
Întrucât beneficiarii vor fi copiii proveniţi din familii monoparentale, cu risc de ruptură a legaturii de familie, persoanele vârstnice lipsite de sprijin psiho-social, precum şi tinerii, respectiv persoanele adulte aflate într-o situaţie de dificultate generatoare de marginalizare sau excludere socială, în cadrul Centrului Multifuncţional Social vor avea activitate un centru de consiliere – fiind estimate anual până la 2.500 persoane care să fie ascultate şi îndrumate de personalul specializat – precum şi două centre de zi, unul pentru persoanele vârstnice, unul pentru copii, cu o capacitate de câte 30 locuri fiecare. Doina Vasut, directoarea SPAS.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, iar prin realizarea acestuia se doreşte promovarea unui model de bună practică în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă comunitatea locală sătmăreană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.