“Noaptea Muzeelor” organizată şi la Satu Mare

Conducerea Muzeului Judeţean Satu Mare invită toţi sătmărenii la evenimentele organizate vineri 18 şi sâmbătă, 19 mai, cu ocazia “Zilei internaţionale a muzeelor” respectiv a “Nopţii Muzeelor”.

Programul de vizitare pentru “Noaptea Muzeelor” este cuprins între orele 17.00-01.00, intrarea fiind liberă. Un program special de vizitare va avea şi Turnul Pompierilor de pe platforma căruia va putea fi admirat Sătmarul între orele 15.00-23.00.

Muzeul de Istorie găzduieşte vineri, 18 mai, cu începere de la ora 09.00 expoziţia “Cactuşi şi plante suculente”, realizată în colaborare cu Asociaţia “Aztekium” Satu Mare. În cursul aceleiaşi zile, de la ora 13.00, la Atelierul Memorial “Aurel Popp” se va desfăşura seminarul: “Perioada franceză a lui Aurel Popp”. Seminarul este realizat în colaborare cu Grupul Şcolar “I.C.Brătianu” Satu Mare.

Sâmbătă, 19 mai, Muzeul de Artă organizează două manifestări şi anume expoziţia “Muzica de restaurant la mijlocul secolului XX”, începând cu ora 17.00 şi un program de dans de societate, organizat în colaborare cu Loga Dance Satu Mare, începând cu ora 20.00. De asemenea, Muzeul de Artă va fi gazda Teatrului “Regina Maria” din Oradea, care va prezenta la ora 21.30 spectacolul “Biloxi blues”, în regia lui Ovidiu Caiţa. O pată de culoare o va constitui prezenţa elevilor voluntari de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, care vor însoţi vizitatorii îmbrăcaţi în costume de epocă.

Tot în cadrul “Nopţii Muzeelor”, la Muzeul de Istorie se vor desfăşura alte două evenimente şi anume, un concert de muzică uşoară susţinut de către grupul “Inedit” la ora 19.00 şi recitalul grupului folk “Emilian Onciu” începând cu ora 21.00. Ambele formaţii reprezintă Palatul Copiilor Satu Mare, aflate sub îndrumarea profesorului Sorin Berindei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.