Bebeluş de 7 săptămâni ars cu o substanţă dezinfectantă


După ce a ingerat accidental permanganat de potasiu şi a suferit arsuri la nivelul mucoaselor bucale, o fetiţă de 7 săptămâni din Satu Mare se află în stare gravă şi necesită transferarea de urgenţă la Clinica de Pediatrie din Cluj Napoca.
În dimineaţa zilei de 15 mai, sugarul a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare. Aparţinătorii acesteia au declarat că accidentul s-a produs în timpul pregătirilor pentru baia bebeluşului, când, o parte din substanţa dezinfectantă pe care mama intenţiona să o toarne în apa pentru îmbăiere, a ajuns în cavitatea bucală a fetiţei provocându-i arsuri.

Părinţii s-au deplasat mai întâi la medicul de familie care a solicitat ambulanţa, care a ajuns în câteva minute la UPU. Mica pacientă a fost preluat de echipa medicală de la UPU care a instituit tratamentul specific în regim de urgenţă şi a luat toate măsurile pentru asigurarea funcţiilor vitale, inclusiv intubarea sugarului. Totodată a fost solicitat un elicopter pentru transferul sugarului la Clinica de Pediatrie din Cluj Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.