Dan Fleşeriu este noul antrenor al naţionalei de baschet feminin a României

Lotul naţional se va reuni marţi, 15 mai, în vederea începerii antrenamentelor pentru preliminariile Campionatului European, care va avea loc în 2013.

Potrivit celor declarate de Fleşeriu, România se va lupta în grupe cu Spania (favorita grupei), Bulgaria, Germania şi Suedia. „Principalul meu obiectiv este la fel cu cel al federaţiei şi anume calificarea la Campionatul European de anul viitor. Spania este clar, favorita grupei din care facem şi noi parte, însă pentru ocuparea locului II, avem aceleaşi şanse ca Bulgaria, Germania şi Suedia. Din fiecare grupă se califică două echipe. Pe de altă parte doresc o întinerire a lotului naţional deoarece vreau să formez o echipă nu doar pentru prezent ci şi pentru viitor. Media de vârstă va fi sub 25 de ani”, ne-a declarat Fleşeriu.

Baschetbalistele lotului naţional vor efectua marţi vizitele medicale. În cea mai mare parte pregătirea naţionalei va avea loc la Târgovişte deoarece acolo se vor juca trei meciuri din cele patru pe care le vom susţine acasă. În perioada 2-6 iunie, naţionala de baschet feminin a României va merge într-un turneu de pregătire în Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.