Învingătorii s-au întors acasă!

Nu mai încape îndoială că la Satu Mare avem o adevărată şcoală de pian şi asta o spunem în oglinda rezultatelor obţinute de către elevii Cercului de profil de la Palatul Copiilor Satu Mare care, an de an se întorc încărcaţi cu premii de la concursurile naţionale şi internaţionale. Desigur, rezultatele de excepţie obţinute la diversele competiţii nu ar fi fost posibile fără devotamentul şi dăruirea profesorului de pian al tinerilor virtuozi, Mariana Moga.

Aşa cum era de aşteptat micii pianişti au uimit şi de această dată juriul şi auditoriul la Concursul internaţional de interpretare pian „Micul virtuoz” care s-a desfăşurat sâmbătă, 12 mai, la Bucureşti. Competiţia a reunit concurenţi din şapte ţări şi 20 de judeţe din România. La acest concurs au participat cei mai talentaţi şi cei mai bine pregătiţi elevi ai cercurilor de pian de la Palatele Copiilor din ţară şi din străinătate. Mai trebuie spus că din cei 15 concurenţi care ne-au reprezentat judeţul la această competiţie, 13 copii au obţinut premiul I iar alţi doi pianişti, locul II. Deci, suntem în elita lumii în ceea ce priveşte stăpânirea acestui nobil instrument … pianul.

Astăzi, 13 mai, părinţii au aşteptat cu sufletul la gură pe peronul gării sosirea acceleratului de Bucureşti. Şi cum era de prevăzut nu au nereuşit să-şi ascundă nici o clipă emoţiile când şi-au îmbrăţişat copiii felicitându-i pentru rezultatele obţinute.

Iată şi lista învingătorilor:

Locul I

Lucian Palcău

George Palcău

Teofana Duba

Casian Duba

Daria Grad

Andrei Bâce

Rák Réka

Barla Beáta

Andrei Boca

Adelin Buricea

Alin Mariţa

Sara Berci

Georgiana Bura

Locul II

Iris Ştef

Iulia Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.