Grupului Şcolar Teologic „Sfântul Iosif de Calasanz” din Carei – 20 de ani de activitate


În municipiul Care a avut loc aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif de Calasanz”. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, episcopul romano-catolic Eugen Schonberger, inspectorul şcolar general adjunct Szasz Piroska, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai Ordinului Călugăresc Piarist.

Festivităţile au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de Preasfinţia Sa episcopul Eugen Schonberger în Biserica Sfântul Iosif de Calasanz, după care manifestările au continuat la Centrul Comunitar „Sfântul Ladislau”.

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Arpad, a pus accentul pe importanţa învăţământului religios. „Pregătirea copiilor noştri pentru viaţă este asigurată de familie, şcoală şi biserică, tocmai de aceea calitatea învăţământului are o importanţă deosebită în dezvoltarea copiilor. Capacitatea şcolii de a deveni o a doua casă pentru copii face diferenţa între o tinereţe irosită şi una în care se pun bazele unei vieţi împlinite. De asemenea, contează mult capacitatea dascălilor de a deveni adevărate modele de urmat pentru elevi, deoarece procesul educativ nu se limitează doar la transmiterea de informaţii, ci şi la împărtăşirea unor principii şi valori morale adevărate” – a declarat Csehi Arpad.

În cadrul festivităţilor, elevii Grupului Şcolar Teologic au prezentat publicului numeros, alcătuit din părinţi, cadre didactice, înalte feţe bisericeşti şi foşti absolvenţi ai şcolii, un spectacol folcloric cu dansuri tradiţionale. În final, foştii şi actualii conducători ai şcolii au vorbit despre trecutul, prezentul şi perspectivele de viitor ale acestei instituţii de învăţământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.