Eugeniu Avram şi Cristian Sasu instalaţi în funcţiile de prefect, respectiv subprefect


Eugeniu Avram şi Cristian Sasu au fost instalaţi oficial în funcţiile publice de prefect, respectiv subprefect ai judeţului Satu Mare. Evenimentul a avut loc duminică, 13 mai, şi a fost oficiat de Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, în prezenţa senatorului PSD Valer Marian, deputaţilor Gheorghe Ciocan (PSD) şi Erdei Doloczki Istvan (UDMR), vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean – Mircea Govor şi Adrian Ştef – primarului Iuliu Ilyes, directorilor de instituţii deconcentrate şi a numeroşi membri PSD.

Pentru început, ministrul Ovidiu Silaghi a dat citire Hotărârilor de Guvern (HG) cu privire la încetarea funcţiilor de prefect, respectiv subprefect deţinute de Cristian Sasu şi Pataki Csaba. Ulterior, au fost citite texte HG privind numirea lui Eugeniu Avram în funcţia de prefect şi a lui Cristian Sasu în funcţia de subprefect. După ce au depus jurământul, cei doi precum şi fostul subprefect Pataki Csaba s-au adresat celor prezenţi.

Subprefectul Cristian Sasu a afirmat că sătmărenii pot şi trebuie să aibă în continuare încredere în el, şi a dat asigurări că alegerile din luna iunie a.c. se vor desfăşura în conformitate cu legea.

Fostul subprefect Pataki Csaba a menţionat că nu i-a fost greu să constate că aceeaşi echipă guvernamentală care l-a investit în funcţie în urmă cu 27 de luni, acum îi mulţumeşte pentru activitate. El a mai spus că îşi va continua cu aceeaşi pricepere activitatea întreruptă, ca director al Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, şi că, întrucât noua echipă de la conducerea Prefecturii nu are experienţă, este dispus să ofere oricând o mână de ajutor dacă va fi solicitat.

După ce a mulţumit Guvernului României pentru încrederea de-al numi prefect, Eugeniu Avram a dorit să-i asigure atât pe cei prezenţi cât şi pe locuitorii judeţului Satu Mare că, în funcţia pe care o deţine va respecta cu stricteţe legile. În privinţa alegerilor locale care vor avea loc în luna iunie a.c., noul prefect le-a transmis directorilor de instituţii deconcentrate că datoria lor este aceea de-a se preocupa exclusiv de bunul mers al acestor instituţii. În consecinţă, directorii trebuie să înţeleagă că ei şi instituţiile pe care le conduc nu au voie să se implice în procesul electoral. “Instituţia Prefectului poate să monitorizeze activitatea directorilor şi a instituţiilor, dar sper să nu fiu obligat să fac acest lucru, şi nici să aplic legea aşa cum se impune dacă voi constata că directorii nu ţin cont de îndatoririle pe care le au” – a declarat prefectul Eugeniu Avram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.