Aurelia Fedorca şi-a lansat candidatura pentru Primăria Negreşti-Oaş

Uniunea Social Liberală şi-a lansat sâmbătă candidaţii pentru Primăria oraşului Negreşti-Oaş, pe Aurelia Fedorca, şi pentru Consiliului Local, în prezenţa a peste 700 de invitaţi.

La evenimentul care a avut loc sâmbătă după-amiază la restaurantul Nord Parc din Negreşti-Oaş au participat vicepreşedintele naţional al PSD şi fost ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii şi preşedinte al PNL Satu Mare, Ovidiu Silghi, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, Sorin Encuțescu – fost ministru secretar de stat, preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, prim-vicepreşedintele PSD Satu Mare, deputatul Gheorghe Ciocan, deputatul PNL Viorel Buda, primarul orașului Negrești-Oaș, Nicolae Bura, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Adrian Ștef – candidat USL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, președintele Organizației de Femei a PSD, Paula Mare, omologul acesteia din județul Maramureș, precum şi alţi lideri judeţeni, reprezentanţi de seamă ai Ţării Oaşului, medici, profesori, oameni de cultură, oameni de afaceri şi simpli cetăţeni.

Evenimentul a început cu intonarea imnului PSD şi al PNL şi a fost prezentat de preşedintele TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, cel care a trecut în revistă biografia candidatului USL la Primăria Negreşti-Oaş, amintind că Aurelia Fedorca a fost subprefect, consilier local la Negreşti-Oaş două mandate şi om de afaceri de succes.

Candidatul USL pentru Primăria Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi-a început discursul mulţumindu-le negreştenilor care au venit în număr mare la eveniment şi celor care au susţinut-o şi au încurajat-o să intre în cursa electorală. Nu în ultimul rând, candidatul USL i-a mulţumit primarului Nicolae Bura pentru susţinere şi pentru moştenirea generoasă pe care o lasă Negreştiului şi negreştenilor, după patru mandate.

Aurelia Fedorca a arătat că programul său electoral cuprinde 100 de măsuri pentru dezvoltarea oraşului Negreşti-Oaş pe termen scurt, mediu şi lung, priorităţile fiind stabilite în urma unei ample campanii de consultare a negreştenilor. Aceasta a dat asigurări că va continua toate proiectele începute de colegul său, actualul primar al Negreştiului, Nicolae Bura. „Vă asigur că vom duce la bun sfârşit toate proiectele începute de colegul meu, Nicolae Bura, fie că este vorba de modernizarea străzilor, de staţiunea de schi de la Luna Şes, de Centrul de Afaceri, de Centrul de Zi pentru Vârstnici şi de altele”, a spus Aurelia Fedorca, în aplauzele celor prezenţi.

Programul electoral al Aureliei Fedorca cuprinde trei mari direcţii: modernizarea străzilor din Negreşti-Oaş în paralel cu reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi crearea de 1.000 de locuri de muncă prin finalizarea unor proiecte importante, cum sunt staţiunea de schi de la Luna Şes, Centrul de Afaceri, Centrul pentru vârstnici, încurajarea şi susţinerea mediului de afaceri şi construirea unui Centru Multicultural cu sală de spectacole, bibliotecă şi cinematograf, în parteneriat public- privat.

Aurelia Fedorca a profitat de prezenţa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, cerându-i să includă pe lista obiectivelor prioritare de investiţii reabilitarea DN 19 – strada Victoriei şi a şoselei de ocolire a Negreştiului.

Printre priorităţile Aureliei Fedorca se mai numără anveloparea blocurilor din cartiere, construirea de locuinţe sociale ecologice pentru tineri şi persoanele defavorizate şi investiţii în energia regenerabilă, dar şi măsuri care privesc îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a negreştenilor, cum sunt continuarea modernizării cartierelor, modernizarea zonelor verzi şi a locurilor de joacă.

Aceasta și-a prezentat și echipa de consilieri cu care merge la Primărie, care conține profesori, oameni de afaceri şi experți în problemele orașului, după care s-a angajat în faţa celor prezenţi să lucreze zi şi noapte pentru a duce la îndeplinire măsurile din programul electoral şi i-a asigurat pe colegii ei din PSD şi din PNL că USL va câştiga alegerile în Negreşti-Oaş.

Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a dat asigurări că va susţine investiţiile din Ţara Oaşului după ce va ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean. „Primarul Nicolae Bura lasă moștenire proiecte în valoare de 30 de milioane de euro în Negrești-Oaș pe care am încredere că le veți continua. Nicolae Bura a reprezentat foarte bine negreștenii și am încredere că veți face la fel”, a declarat Adrian Ștef.

Primarul Nicolae Bura, care i-a predat ştafeta Aureliei Fedorca, a afirmat că investițiile în valoare de 1.500 de miliarde de lei vechi, pe care le-a demarat, trebuie realizate în trei ani. „Calitățile Aureliei Fedorca sunt suficiente și îmi întăresc convingerea că va continua să sporească zestrea edilitară a orașului nostru”, a declarat Nicolae Bura, punctând necesitatea continuității la Primărie.

Preşedintele PNL Negreşti-Oaş, Mihai Miclăuș, a apreciat curajul Aureliei Fedorca și programul de măsuri pe care aceasta l-a anunțat, îndemnându-i pe liberali şi pe simpatizanţii liberali să-i dea votul în 10 iunie.

Președintele Organizației Județene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, a afirmat că lansarea Aureliei Fedorca în cursa pentru Primărie este rezultatul unei munci comune a staffului PSD. „E minunat ca Nicolae Bura, catalogat drept cel mai bun primar din România, să aibă puterea de a susține în funcție o femeie”, a afirmat Paula Mare. „Tonul european al alegerilor se dă din Țara Oașului”, a mai spus Paula Mare.

Deputatul Gheorghe Ciocan a declarat că prezența Ecaterinei Andronescu în Oaș nu este întâmplătoare. „Dovedește că are mare încredere în Aurelia Fedorca. Sunt convins că în 10 iunie, negreștenii vor alege corect, o primăriță care a făcut mult bine oamenilor din Negrești-Oaș”, a afirmat Gheorghe Ciocan.

Președintele Organizației Județene a PSD, senatorul Valer Marian, a punctat victoria USL de la București. „De luni avem un Guvern nou în România, iar de mâine (duminică) vom avea prefect nou în Satu Mare. Peste o lună sunt sigur că vom avea în acest oraș un primar USL, pe doamna Aurelia Fedorca, pentru că Aurelia poate și Aurelia știe. (…) Oașul a fost și va rămâne o țară a PSD și USL”, a afirmat senatorul Marian. Acesta a anunțat că Aurelia Fedorca se regăsește pe primul loc în sondaje, punând succesul de care candidatul USL se bucură la electorat și pe seama transferului de simpatie și asocierii de imagine a Aureliei Fedorca cu Nicolae Bura, primarul în funcție, „cel mai bun specialist în administrație publică pe care îl are PSD la Satu Mare”. „Am considerat că a venit momentul să-i dăm însărcinări mai înalte domnului Nicolae Bura”, a precizat Valer Marian.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu și-a exprimat încrederea în forțele USL. „Eu o sprijin total pe Aurelia, pe Adrian Ștef, pe toți candidații și am încredere în ei. Merită să fie aleși. În acest oraș, Aurelia este o demnă urmașă a lui Nicu Bura”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Președintele PNL Satu Mare, ministrul Ovidiu Silaghi, și-a exprimat încrederea în reușita candidaților la Negreşti-Oaș și la Consiliul Județean și a anunțat că îl va aduce la Negreşti-Oaş pe ministrul Turismului, pentru a pune umărul la finalizarea staţiunii de schi de la Luna Şes.

În final, fostul ministru al Învățământului, senatorul Ecaterina Andronescu, a cucerit audiența. „Celor care au o îngrijorare că s-a ales o femeie să candideze pentru orașul Negrești-Oaș le spun doar atât, reprezentăm cea mai mare parte a populației țării și știți cum se spune: unde-s mulți, acolo e puterea”.

Evenimentul a fost urmat de un bufet suedez, în jurul căruia cei prezenţi au dezbătut oferta electorală prezentată de candidaţii USL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.