”Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”


În contextul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din România, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, organizează o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor români cu drept de vot cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se va desfăşura, la nivel naţional, în perioada 10 mai – 10 iunie, sub genericul ”Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Campania de informare a fost demarată și la nivelul județului nostru, fiind implicate în promovarea mesajului preventiv toate structurile teritoriale ale Ministerului Administrației și Internelor. Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adresează în general tuturor cetăţenilor români cu drept de vot, şi în special tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale.

În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (locaţii proprii şi cele ale partenerilor), vor fi distribuite pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu valori de trafic ridicat (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului), iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio.

Aducem la cunoștința cetățenilor sătmăreni faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, următoarele fapte constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum si în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, precum și votul multiplu ori exercitat de o persoană ce nu avea acest drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.