Ziua Europei sărbătorită și la Biblioteca Județeană

”9 mai, Ziua Europei” a fost tema dezbaterii de astăzi, 9 mai, organizată la sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare. Tot cu acest prilej a fost inaugurat și un punct de informare cu privire la Uniunea Europeană, alcătuit din peste 100 de documente legate de istoria și politicile instituțiilor europene.

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csehi Arpad, directorul instituției gazdă, Mircea Ardelean dar și o clasă de elevi de la Colegiul Național ”Ioan Slavici”.

”Prin acest punct de informare dorim oferirea unei noi servicii cititorilor noștri. De asemenea, avem în vedere punerea la dispoziția sătmărenilor a unor documente prin studierea cărora li se deschid orizonturi noi cu privire la instituțiile Uniunii Europene”, a declarat Ardelean.

În cadrul dezbaterii bibliotecarul Mircea Pîrlea a susținut un discurs cu privire la istoria constituirii Uniunii Europene și importanța acestei structuri în contextul politico-economic mondial. De asemenea, elevii Colegiului Național ”Ioan Slavici” au prezentat rolul și importanța instituțiilor Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.