Stadiul lucrărilor de reabilitare a Policlinicii Vechi


O şedinţă privind analizarea stadiului lucrărilor de reabilitare a clădirii Ambulatoriul de Specialitate nr.2 (Policlinica Veche) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, a avut loc miercuri, 9 mai, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

Au participat Gheorghiu Gabriel şi Gheorghiu Florentin din partea antreprenorului S.C. Tehno Clima S.A. Oradea, ing. Mircea Ioanaş – dirigintele de şantier, arh. Livia Mihălţian şi ing. Comiati Ovidiu – din partea proiectantului, Ioan Şereş – directorul Direcţiei Tehnice, Angela Bura, şef serviciu şi Nicolae Podină, inspector de specialitate, din cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare.

În cadrul şedinţei de progres s-a prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii Policlinicii Vechi, fiind menţionat faptul că până în prezent au fost efectuate termo şi hidro izolaţia acoperişului tip terasă, au fost montate în interior reţelele electrice, de încălzire, şi sanitare. De asemenea, au fost instalate tâmplăria exterioară din aluminiu şi geamurile de pe casa scărilor -din sticlă securizată.

În interiorul clădirii au mai fost efectuate lucrări de desfacere a tavanelor false din mortar ciment, precum şi a pardoselilor şi a şapelor suport din imobil. În urma lucrărilor de desfacere au fost constatate degradări grave ale structurii de rezistenţă, respectiv a planşeelor, a grinzilor de rezistenţă şi a pardoselilor. Structura de rezistenţă a fost afectată în urma executării tavanelor false din mortar ciment, ancorat în armăturile din planşee, situaţie întâlnită pe toate cele trei nivele ale clădirii, ceea ce a determinat slăbirea rezistenţei planşeelor. Un alt motiv care a dus la degradarea structurii de rezistenţă a clădirii a fost tasarea materialului de umplutură de sub pardoselile de la parter. Proiectantul lucrării a prezentat un memoriu tehnic cu specificarea soluţiilor de consolidare a structurii de rezistenţă cu tehnologii moderne pe bază de fibră de carbon.

La finalul întâlnirii de analiză, preşedintele Csehi Arpad a declarat: „Am speranţa că lucrările vor fi realizate în termenul contractual prevăzut, iar primele rezultate sunt vizibile prin instalarea noilor ferestre. În săptămânile următoare se va termina şi izolaţia exterioară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.