82 de probe în concursul judeţean de vinuri nobile


În organizarea Camerei Agricole Judeţene şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, la Satu Mare se desfăşoară, începând de luni, 7 mai, cea de-a IX-a ediţie a a concursului judeţean de vinuri nobile.

Potrivit regulamentului de desfăşurare a concursului, până marţi, 8 mai, participanţii au trebuit să depună probele constând în câte trei sticle cu vin, de 0,7 litri, prevăzute cu etichete inscripţionate cu numele şi prenumele concurentului, localitatea de domiciliu, respectiv anul recoltei.

Scholtz Bela, directorul Camerei Agricole, ne-a declarat că, după încheierea perioadei de depunere a probelor situaţia este următoarea: au fost depuse în total 82 de probe de vin pentru concurs, iar 6 în afara concursului, de către producători din Satu Mare, Ardud, Beltiug, Oraşu Nou, Halmeu, Turulung, Petreşti, Pir, Viile Satu Mare, Ciumeşti, Urziceni, Foieni şi Căpleni.
Până vineri, 12 mai, când va avea loc festivitatea de premiere, juriul, al cărui preşedinte este Dorin Popa – vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Degustătorilor de Vin Autorizaţi din România, va trebui să delibereze şi să stabilească ordinea acordării premiilor, pentru care Consiliul Judeţean a alocat 12.000 lei.

Pentru că şi presa are un cuvânt de spus, organizatorii au decis ca miercuri, 9 mai, ora 16:00, ziariştii sătmăreni să participe la o degustare de vinuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.