Cosmin Raţiu: USL este o alianţă conjuncturală. La toamnă se desparte!

Radu Giurcă, înscris în cursa electorală a alegerilor locale din luna iunie a.c., pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicolae Şuta – candidatul pentru funcţia de primar şi Cosmin Raţiu, primul înscris pe lista consilierilor municipali, din partea PDL Satu Mare, au organizat vineri, 4 mai, o conferinţă de presă.

Primul care s-a adresat ziariştilor a fost Radu Giurcă. El a anunţat că la Satu Mare, lansarea oficială a candidaţilor PDL va avea loc în data de 10 mai, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. După care va urma campania electorală, care este de dorit să se axeze pe dezbateri şi programe concrete şi într-un climat de civilizaţie şi respect reciproc. În ceea ce priveşte migraţia politică, Radu Giurcă a afirmat mai întâi că oricine procedează în felul acesta dă dovadă de lipsă de caracter, de bun simţ şi de responsabilitate, după care a încheiat cu o maximă profundă: „cine a trădat odată, va trăda mereu”. Fostul prefect a menţionat că pe plan local nu s-au înregistrat astfel de cazuri, şi că, doar Kiss Hajnalka – primăriţa din Berveni – a demisionat din PDL pentru a candida din nou ca independent. Referindu-se la pierderea guvernării de către PDL, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, din ce în ce mai profund şi subtil şi recurgând la metafore, a catalogat aspectul drept un exerciţiu democratic, nicidecum o tragedie. „Le sugerez celor aflaţi acum la guvernare să aibă grijă cum gestionează situaţia economică şi politică actuală şi să nu uite că nimeni nu-i etern. Să nu uite că e vorba despre o competiţie, nu despre o luptă cu ameninţări şi pasiuni fără rost.
Pasiunea supremă în situaţia actuală trebuie orientată înspre cetăţeni şi binele lor, nicidecum înspre ajungerea la o bucată de ciolan pe care cineva o va plăti foarte scump mai târziu”.
Nicolae Şuta, candidatul PDL Satu Mare la funcţia de primar, a subliniat faptul că, alături de echipa de profesionişti cu care va lucra la Primărie, şi-a propus să impună un alt mod de-a vedea lucrurile: „Vreau şi pot să fac din Satu Mare un oraş european! Dar acest lucru îl voi putea realiza doar în timp şi doar cu sprijinul cetăţenilor” – a declarat Nicolae Şuta.

Ultimul care s-a adresat ziariştilor a fost stomatologul Cosmin Raţiu. La rândul său, acesta a întârit afirmaţiile colegului Nicolae Şuta, menţionând că echipa de consilieri municipali, alcătuită din medici, ingineri, profesori şi economişti, a fost gândită pentru a fi exclusiv pentru cetăţenii acestui oraş. „Medic fiind, îmi desfăşor de ani buni activitatea în sprijinul cetăţenilor, ca atare doresc ca şi în continuare să aduc un suflu nou medicinii private şi celei de stat din Satu Mare” – a declarat Raţiu.

Pe de altă parte, cu o pledoarie care a stârnit în bună măsură zâmbete, Cosmin Raţiu a lăsat să se înţeleagă că PDL, respectiv guvernarea PDL-UDMR, a avut un rol esenţial în realizarea investiţiilor din domeniul Sănătăţii în municipiul şi judeţul Satu Mare. Totodată, referindu-se la USL, stomatologul Cosmin Raţiu a afirmat că este doar „o alianţă conjuncturală cu un ţel comun deocamdată, care se va destrăma în mod cert după alegerile parlamentare din luna noiembrie a.c”. În ceea ce priveşte situaţia de pe plan local, Cosmin Raţiu a afirmat, evitând să se exprime concret, că unii fac presiuni foarte puternice asupra candidatului unui partid nou înfiinţat, pentru a-l determina să renunţe la candidatura pentru funcţia de primar.

13 Comentarii la "Cosmin Raţiu: USL este o alianţă conjuncturală. La toamnă se desparte!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.