Concursul Județean de vinuri nobile

În perioada 7-11 mai va avea loc cea de-a IX-a ediție a Concursului Județean de vinuri nobile. Evenimentul se va desfășura la Complexul ”Poesis”, a declarat astăzi, 4 mai, în cadrul unei conferințe de presă Scholtz Bela, consilier la Camera Agricolă Județeană Satu Mare.

Scopul concursului îl constituie promovarea vinurilor autohtone dar și îmbutelierea și comercializarea cu forme legale a acestui produs. Cu toate că această competiție se adresează în primul rând producătorilor din județul Satu Mare, la concurs se așteaptă participarea unor viticultori și din alte județe. ”Mostrele de vin trebuie depuse în data de 7 mai, în intervalul orar 08.00-16.00, la sediul Camerei Agricole Județene Satu Mare, strada 1 Decembrie 1918, nr. 13. Probele de vin constau în trei sticle a 0,7 l fiecare. Mai trebuie știut că pe eticheta fiecărei probe se va menționa: numele și prenumele producătorului, localitatea de domiciliu, anul recoltei și cantitatea de vin în stoc din fiecare probă. Taxa de participare este de 15 lei”, a declarat Scholtz.

Simpozionul ”Concursul de vinuri – stimulent pentru cultivarea viței de vie nobile” și festivitatea de premiere vor avea loc vineri, 11 mai, la ora 14.00, la Complexul ”Poesis”. Probele vor fi jurizate de Dorin Popa (președintele juriului), ing. Csavossy Gyorgy, ing. Bencze Zoltan și Valeria Umhauser.

Câștigătorul ”Marelui Aur” va primi o cupă și suma de 400 de lei, însă vor fi atribuite și alte șapte premii de aur în valoare de 200 lei fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.