Începe BestFest 2 – Primăvara Culturală Careiană


Sub genericul Best Fest 2, pe tot parcursul lunii mai, în municipiul Carei vor avea loc o serie de acţiuni culturale şi sportive organizate în cadrul Primăverii Culturale Careiene. Evenimentul este organizat de Direcţia de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal, Biblioteca Municipală şi Muzeul Municipal Carei şi va include programe culturale, sportive și sociale, expoziții foto și de arte plastice, piese de teatru în limbile română și maghiară, cros, concursuri sportive, serate literare, concursul de poezii Bala-Fényi, concerte, etc.

Primul eveniment este prevăzut pentru vineri, 4 mai, şi va fi susţinut de Tiberius Quartet Band, începând cu ora 19:00, în sala Cavalerilor din incinta Castelului “Karoly”.

A doua zi, sâmbătă, 5 mai, va avea loc, începând cu ora 11:00, Memorialul Mircea Dohan. De la aceea şi oră, se va desfăşura acţiunea “Să înflorească oraşul”. De la fântâna arteziană se va porni în grup, iar participanţii, având asupra lor vopsea colorată și pensule, vor transforma în floare fiecare copac, această acţiune reprezentând un cadou simbolic pentru toate mamele din Carei. La ora 19:00, toți participanții se vor reîntâlni în Parcul Dendrologic pentru o seară cu pâine cu unsoare în compania chitarelor, a cântecelor și a muzicanților careieni.

Duminică, 6 mai, de la ora 11:00, pe terenul cu iarbă artificială Union Glass de pe strada Uzinei nr.1, vor avea loc programe de aerobic, cardio şi zumba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.